La formació critica que Agustí genera vots captius a canvi de la concessió d’ajudes individualitzades d’emergència social

Compromís per Paterna considera que “l’equip de govern del Partit Popular disfressa la realitat social del poble i utilitza dades, com les que ens trobem a la premsa, per a tapar amb fum la falta de polítiques de prevenció. El PP entén els serveis socials com el fet de fer caritat amb qui no té, i destina diners a persones que ja estan en exclusió social sense haver-se preocupat d’elles abans”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que Lorenzo Agustí “només fa polítiques de retallades i finalistes amb la gent que es troba en situacions d’emergència. Tot això amb el propòsit de generar vots captius a canvi de concessions d’ajudes individualitzades en emergència social”.

“Li hem de recordar a l’alcalde que el Sistema d’Integració i Inserció Sociolaboral (SIIS) és un fracàs? Que des d’aquest servei es porta la renda garantida i que només es van a pagar dos mesos de 2011? O que l’anunci del Projecte Local d’Inserció Social (PLIS) no se compleix perquè no hi ha cap programa establert?”

A més a més, segons Loles Ripoll, “tampoc s’enrecorda el cap de l’equip de govern de Paterna que, per exemple, en la Coma, un barri on només va a fer-se la foto, sols hi ha mig treballador social i dos baixes sense cobrir per a atendre a les persones amb necessitats? I què passa amb les necessitats bàsiques com menjar, treballar i vivenda? Tampoc estan ateses per aquest ajuntament i, fins i tot, sabem que el Centre de Drogodependència està a punt de tancar pel problema dels diners. Cap on anem amb el PP a l’alcaldia? Cap on van els serveis socials en Paterna? La resposta és prou decebedora: cap al desastre i la inatenció de les persones que ho necesiten”.

En este sentit, “les xifres en ajudes individualitzades són prou rebeladores de la realitat en polítiques socials del PP de Paterna: en el primer semestre de 2007 es destinaren 130.000 euros; en el mateix període de 2009, 300.000 euros; i en els mateixos mesos de 2012, 314.000 euros. La conclusió és que el PP només cura la febra però no la malaltia, i continua negant-se a fer polítiques socials de prevenció que eviten el risc d’exclusió social. Tot el contrari d’allò que anuncien a bombo i plateret en premsa”.

“I hui el PP ha eludit el debat al·legant defectes de forma en comptes de prendre mesures i garantir un futur a les persones que el necessite”, conclou la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.