La formació critica les contradiccions de l’equip de govern en la valoració de la troballa arqueològica

Compromís ha assistit hui a la inauguració del museu de la Vila Romana de Paterna, on es pot observar un breu recull de les peses trobades a la troballa arqueològica, immersa en un conflicte urbanístic des de 2009.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “encara que tard, pareix que Lorenzo Agustí reconeix el valor de la troballa arqueològica que explica l’origen del nostre poble, i que hem reinvindicat des de Compromís. Una llàstima que no ho fera abans, al 2009, quan juntament amb Conselleria varen descartar la conservació i varen autoritzar la construcció dels edificis sobre la mateixa Vila Romana, al·legant que no tenía tant de valor com es pressuposava inicialment”, explica la portaveu.

En aquest tortuós procés hem assistit a les anades i vingudes en l’estima del Partit Popular per la troballa: primer qualificant-lo en premsa com un fet importantíssim per a Paterna, per a mesos després descartar la conservació i autoritzar les edificacions, amb el vist i plau de Conselleria de Cultura. Ara amb un altre gir mediàtic, inauguren a bombo i plateret un museu sobre la Vila Romana, destacant el valor històric i arqueològic de tot allò que han consentit que es quedara baix del soterrani d’unes finques.

Compromís per Paterna va ser qui va proposar la creació d’una Comissió Informativa sobre la Vila Romana, que aprovarem tots els grups, inclòs el Partit Popular. En dita Comissió “preguntarem sobre perquè descartaren la conservació de la troballa, sobre quines zones de la troballa es van a conservar, i sobre quin és el valor de cada element i com s’ho faran per fer visitable la troballa ‘in situ’. Dubtes encara per resoldre gràcies a la trasparència del PP” destaca Ripoll.

Esperem que aquest museu gaudixca de la continuitat que es mereix, ampliant-se inclús amb els elements que queden emmagatzemats, i que ajudarien ala paterners a entendre el valor real de la troballa, i que no es quede en un anunci de cara al a galeria del Sr. Agustí, mentres estem pendents que la Fiscalia es pronuncie definitivament sobre les irregularitats detectades al procés urbanístic que afecta la Vila”, conclou la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

 Publicacions digitals: EL PUNT, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ