LEVANTE-EMV (31 agost)

La formació ha sol·licitat reunions amb les superfícies comercials d’alimentació del municipi

Compromís per Paterna durà al proper ple de setembre una moció “per tal d’impulsar la creació d’un banc d’aliments municipal, gestionat per l’ajuntament, nodrit amb els aliments, aptes per a consum, que els supermercats retiren de la venda al públic per tindre una caducitat pròxima”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “considerem que aquest servei ha de tindre caire públic, més enllà de les accions que entitats com Cáritas i d’altres ja estan desenvolupant. L’ajuntament de Paterna, com a administració més propera al ciutadà, no ha de consentir que cap persona del municipi passe fam, més quan la renda garantida ha desaparegut. El consistori no pot girar l’esquena davant la crudesa de la realitat que ens envolta, sabent que hi ha persones que no poden ni menjar i que estan demanant ajudes de transport per anar al Banc d’Aliments de València, al de la Pobla de Vallbona o per demanar aliments a Cáritas”.

Ramón assenyala que el banc d’aliments municipal de Paterna “volem que siga gestionat, coordinat o dirigit pels serveis socials de l’ajuntament, amb criteris objectius de necessitat, prenent com a model el que ja existeix a Almussafes on Compromís té l’alcaldia. Allí no suposa un cost per al consistori, perquè el repartiment es fa als serveis socials municipals el mateix dia de la recollida d’aliments ajudant a moltes famílies del poble”.

Les experiències consultades i les converses amb tècnics de serveis socials i responsables de supermercats, “ens confirmen que es tracta d’un projecte viable i factible, per la qual cosa únicament necessitem l’impuls i la voluntat política de l’ajuntament governat pel Partit Popular”.

Així, per tal que el banc d’aliments municipal siga una realitat “proposem fer convenis amb les superfícies comercials dedicades al sector de l’alimentació en Paterna, com ara Consum, Mercadona o Carrefour. Compromís per Paterna ja hem sol·licitat reunions amb els responsables per a traslladar-los la nostra proposta i que es comence a treballar en un conveni”.

Cal dir que el grup parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes “ha presentat una proposició no de llei per tal que es prohibisca als supermercats l’eliminació d’aliments en bon estat i que així vagen a parar a persones sense recursos”, afegeix Ramón.

“Considerem que cal treballar en aquest sentit, fixant-se projectes assolibles com el banc d’aliments municipal, més quan l’atur és una condemna que pesa sobre moltes famílies de Paterna, ja que segons l’Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre de 2012 ja hi ha dos de cada tres aturats de llarga durada sense cap tipus de prestació. I més quan sabem que, segons les dades registrades de l’atur, cada dia a Paterna es queden sis persones sense ocupació”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA