La formació presentarà la seua proposta i farà al·legacions per desmuntar les mentides econòmiques del PP, que ha reculat llevant del ple la pujada del 712% a les parades del mercat i del 300% al cementeri

Compromís per Paterna considera que “la resposta airada i maleducada de Lorenzo Agustí contra la alternativa pressupostària presentada pel nostre grup als comptes del PP per a 2013, és perquè s’ha vist acorralat per una proposta treballada pel grup municipal  i moltes aportacions de la ciutadania, que a més de viable desmunta les mentides econòmiques del PP i la seua improvisació constant. Acorralats per la pressió veïnal i de l’oposició, fins al punt de retirar de l’ordre del dia la pujada de les taxes tant del mercat com del cementeri, aprovades per ells mateix en comissió. No tenen ni el valor de dur-lo, debatir-ho i votar-ho a favor”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, considera que “reaccionar dient que el nostre pressupost és una “patraña” i que “son sólo dos hojitas que no sirven para nada”, és una mostra de força emparada per la seua majoria absoluta. És una actitud que no és digna de la primera autoritat municipal i que dóna a entendre que no vol que presentem res per por a tindre més trellat i ser factible per a rescatar l’economia municipal de l’austericidi”.

Loles Ripoll destaca que “la nostra esmena-proposta presenta uns comptes de marcat efecte convergent, mantenint la pressió fiscal actual, congelant l’IBI, i fent que les despeses s’aproximen, sense rebassar-los, als ingressos, i que així es genere el mínim superàvit possible. És a dir, tot el contrari als comptes del Partit Popular, que trau més superàvit a costa de pujar impostos i retallar en serveis”.

Els pressupostos de Compromís per Paterna “incrementen les despeses per a mantindre el nivell dels serveis als ciutadans, generant una partida de 2.000.000 d’euros per a programes de contingut social, tal i com la conjuntura demana en una corporació que ha de ser sensible als criteris de solidaritat i redistribució social. D’aquesta partida haurien de finançar-se projectes com el banc d’aliments, les escoles d’adults, els mejadors en barris i escoles, un banc de terres per a autoconsum, formació professional per a jovens que ni estudien ni treballen, etc, i tot això potser li ha sentat com un tir perquè és absolutament realitzable. El problema és que ni a ell ni a l’absent regidor d’Hisenda, Manuel Palma, se li ha ocurrit”.

“Hem exigit a l’alcalde que es disculpara, després que la portaveu Ripoll recriminara la seua intervenció, totalment fora de lloc, però les paraules ja consten en acta, fins i tot la seua tímida disculpa. Sempre ha criticat que des de l’oposició s’ataque la tasca del govern sense oferir propostes i, en Compromís, agafant-li la paraula hem presentat alternatives, igual que ferem l’any passat, sense tindre cap resposta ni l’elegància de rebre-nos. Agustí s’ha llevat hui la careta i ni és tan demòcrata ni és tan bon xic com aparenta. L’únic argument en contra de la nostra alternativa ha segut l’insult”, afegeix el regidor Juanma Ramón. 

Des de Compromís per Paterna “seguirem treballant en els nostres pressupostos per a 2013, farem propostes a la No-Mesa de Treball de Pressupostos i al·legarem. Això sí, explicant i donant veu de veritat a la ciutadania de Paterna, ja que la participació ciutadana és una espècie a extinguir per a l’alcalde i el seu equip de govern del PP ”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS,