LEVANTE-EMV (20 desembre)

La formació presenta una moció al proper ple perquè amb aquestos diners s’agiliten les reparacions dels danys de les pluges de setembre

Compromís per Paterna demanarà al ple del mes de desembre que l’Ajuntament de Paterna “destine la quantitat ingressada mitjançant el Patrimoni Municipal de Sòl, derivat del PAI de “les Monges”, és a dir 1,8 milions d’euros, i que siga consignat expressament per a finançar un Pla de millores de pluvials, especialment a la zona del Barranc del Rubio i a les zones dels casc urbà que tingueren una incidència directa als danys de l’Avinguda del Testar, causats per les pluges del 28 de setembre”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “ara ens trobem amb el pagament en metàl·lic d’aquestos 1,8 milions d’euros provinents dels recursos urbanístics del PAI on anirà la tenda Bauhaus, PAI conegut com el de les Monges. Un ingrés urbanístic que no està inclós als pressupostos de 2012, ni previst als de 2013 que, d’acord a la llei vigent, es podria destinar a finançar els projectes en infraestructures necessaris per a la millora de la xarxa de recollida i evaquació d’aigües pluvials”.

“És cert que s’ha començat a reparar danys, mentres continuen paralitzades les obres no recepcionades del Pla Confiança i s’anuncia un projecte de canalització de pluvials i altres projectes menors encara que s’advertix la dificultat d’acometre a curt termini donada la manca de financiació. Per això, si els diners derivats del PAI es destinen a finançar les obres, es podria resoldre la millora de les infraestructures en un termini molt més curt del que de moment està plantejant-se atenent a la falta de diners”.

Les pluges del passat 28 de setembre “posaren de manifest les greus mancances en les infraestructures de recollida de pluvials, tant a la Canyada com al casc urbà. Mancances que varen agreujar els danys a les infraestructures viàries, instal·lacions esportives i a vivendes i vehicles particulars, tant a l’Avinguda del Testar i carrer del Crist, com als carrers 233-139, 223-238, 133-238 i el Barranc del Rubio on no existeix cap canalització de pluvials”.

A més a més, Ripoll recorda que al ple d’octubre Compromís per Paterna “va presentar una moció que exigia conèixer els motius de dites situacions així com la realització dels estudis pertinents per aclarir les causes i acometre solucions per evitar episodis semblants. Dita moció va comptar amb el suport de tots els grups polítics que composen l’Ajuntament. Per la qual cosa esperem que aquesta nova proposta també compte amb el suport de tota la corporació, perquè es tracta de benficiar a la ciutadania i al municipi de Paterna aprofitant aquest ingrés sobrevingut i no previst”.

“I com que pensem que els veïns afectats són qui més tenen a dir, Compromís per Paterna vol que l’Ajuntament inicie immediatament un procés consultiu i de participació ciutadana per a que les Juntes de Barri col·laboren amb les seues propostes a l’elaboració del Pla de millores de pluvials”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ