La coalició requereix a Lorenzo Agustí un augment de la despesa social i insisteix en la creació d’un Banc d’Aliments Municipal

Compromís qualifica d’opacitat ‘comptable’ els ingressos del pressupost municipal del 2013 aprovat al desembre per l’equip de govern de Lorenzo Agustí. Les proves d’aquesta opacitat ja les vam posar de manifest en el Ple ordinari de desembre, amb els ingressos sobrevinguts del PAI de les Monges
-ja gastats pel PP per a pagar deutes desconeguts amb la SUMPA- i es confirma ara amb els 2 milions d’euros provinents de l’Estat i que no estan contemplats com ingrés en el pressupost aprovat el 26 de desembre, fa una setmana”.

El regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, explica que “el passat 28 de desembre es va publicar al BOE les transferències de l’Estat als Ajuntaments, dintre del qual vam trobar els 14.4 milions d’euros que li corresponen a Paterna. Dos dies abans d’aquesta publicació, i amb tota la urgència i les presses que caracteritzen a la gestió del PP, es va aprovar el pressupost municipal, on trobem que en aquest concepte es consigna l’ingrés de 12.3 milions provinent de l’Estat, 2 milions menys”.

“Això és una nova mostra de la improvisació, falta de rigor, opacitat i caos per on ens porta la gestió del Partit Popular. De fet, en la mateixa aprovació definitiva del pressupost, el Sr. Agustí va anunciar que ho modificarà al gener, per la qual cosa des de Compromís no desaprofitarem l’oportunitat per a tractar de dur endavant els nostres projectes, més ara que coneixem l’existència de 2 milions més d’ingressos” subratlla Ramón.

Des de Compromís “hem requerit oficialment a l’Ajuntament perquè es modifiquen els pressupostos municipals, de manera que es comptabilitzen els 2 milions ‘extra’ d’ingressos. A més, vam requerir al Sr.Agustí que aquests diners es destine a la creació del Banc d’Aliments Municipal, i per a incrementar altres partides de despesa social com: menjadors socials al nucli urbà i La Coma; augmentar la despesa en Programes d’Inserció Social i Laboral; augmentar les Subvencions a Associacions d’Ajudes d’Acció Social; augmentar les Beques escolars i mantenir recursos escolars com l’Escola d’Estiu i Escoles d’Adults, aquestes últimes partides suprimides pel PP”.

“Les retallades en polítiques socials i les pujades d’impostos mai han estat justificades, i menys ara, que ens trobem amb 2 milions ‘extra’ d’ingressos que suposen una oportunitat per a augmentar la despesa social i dur endavant projectes prioritaris. Ja tenim els diners, ara només falta la voluntat política de Lorenzo Agustí”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

LEVANTE-EMV (3 gener 2013)

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA