P1030969El diputat de la formació en les Corts, Juan Ponce, qualifica de ‘pervers’ el decret de l’ATE per botar-se la participació ciutadana per a aconseguir la requalificació dels terrenys rústics de la Lloma de Paterna

Al voltant d’unes 200 persones han acudit aquest matí a la convocatòria de Compromís per Paterna per a la marxa crítica ‘Salvem la Lloma’ en el barri de Lloma Llarga. “Un resultat que demostra que la ciutadania està molt preocupada pel futur negre que planteja aquest ‘pelotasso’ urbanístic que se’ns vé al damunt. I que demostra que això no és només una lluita de Compromís, sinó que les persones que viuen a Paterna i que hui ens han acompanyat també dubten i rebutgen el Manhattan i el Paternavegas, que acabaran amb l’única zona rústica que tenim al municipi, i que és la més propera a València”, explica la portaveu municipal, Loles Ripoll. P1030945

La marxa ha començat des del centre social de Lloma Llarga i ha comptat amb la presència del diputat de Compromís en les Corts, Juan Ponce, qui ha destacat que el decret de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) del Consell “és pervers perquè es bota, de pam a pam, la participació ciutadana per a aconseguir la requalificació, convertint-se en una aberració política on les negociacions són entre el constructor i la Generalitat. I no oblidem les conseqüències mediambientals. Si Paterna va patir greus inundacions en setembre passat, quan desaparega aquesta zona verda es perdrà l’efecte d’absorció de l’aigua d’aquest terreny, amb resultats que poden ser perjudicials per al municipi”.

LEVANTE-EMV (26 març 2013)
LEVANTE-EMV (26 març 2013)

Ripoll ha subratllat que “la requalificació dels quasi dos milions de metres quadrats que ha d’ocupar tot el pelotasso urbanístic del PP ja tira endavant. Afegint a aquesta barbaritat que el casino i els hotels temàtics que hem denunciat, així com els edificis de més de 10 altures que també hi estaran, estaven amagats dins del projecte, sense haver fet cap anunci al respecte. I tampoc ens oblidem dels suposats llocs de treball que són la cortina de fum per a vendre-lo: no està clar còm es van crear, quins treballs serán, per a qui. En Compromís volem ocupació, que es creen llocs de treball, però no a qualsevol preu”.

Segons la regidora de Compromís, “l’especulació tan brutal del terreny que planeja sobre la Lloma acabarà amb un paratge que té també un valor sentimental per als paterners i paterneres. Un lloc on molts de nosaltres hem vingut amb la familia d’excursió, a enlairar el catxirulo, a menjar-se la mona, ara que és l’època. Un indret on, fins i tot, s’han fet campanyes de reforestació a càrrec dels alumnes dels col·legis de Paterna, i que ara es quedaran bocabadats veient com les màquines arrabassen els seus arbres i els canvien pel formigó”.

“Des de Compromís seguirem lluitant per aturar aquest atemptat urbanístic. No ens quedarem només en aquesta marxa crítica que hui hem fet per la Lloma. Tenim previstes més accions i volem que, com ha passat hui en la marxa, la ciutadania de Paterna continue implicant-se i reivindique aquest terreny, perquè li pertany. És el futur dels nostres fills i filles, i dels nostres nets i netes”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Col·lectius com Paterna Respira, gent aficionada a l’excursionisme i a la bicicleta de muntanya, a més d’algun membre de grups animalistes, també han assistit a la marxa crítica ‘Salvem la Lloma’ d’aquest matí.

Publicacions digitals: PATERNA AL DÍA, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÒDIC, EL PUNT, LA VEU PV, PATERNA BIZ