La formació recorda que va proposar millores a incloure en el conveni per a la xarxa de pluvials en la Canyada

LAS PROVINCIAS (1 juny 2013)
LAS PROVINCIAS (1 juny 2013)

Compromís per Paterna considera “un incompliment escandalós el cas del conveni amb el British College, ja que quatre anys després d’haver-se aprovat en sessió plenària no hi ha constància d’ell i ni tan sols existeix expedient. Això hauria de derivar en l’obertura d’un expedient sancionador. Però com es va a sancionar algo que no existeix? Així mentre l’Ajuntament ha estat complint la seua part i el British s’ha beneficiat, el poble ha estat perdent sense poder gaudir d’instal·lacions públiques en la Canyada. Ara mateix el consistori està en fóra de joc”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, acusa l’Ajuntament del municipi de “fer abandó de funcions. L’alcalde està perjudicant al poble, permetent que el British continue demanant més i més, sense complir la contrapartida que se suposa que ja té. Al conveni signat el 2009 a canvi que s’instal·lara aquest col·legi, el centre havia de construir i cedir una zona ajardinada, instal·lacions esportives i un aparcament d’ús públic que no s’han executat”.

“Quan en gener d’enguany ens enterem que el centre vol ampliar instal·lacions, sense complir el conveni, des de Compromís fem un requeriment a Lorenzo Agustí per a que els exigisca d’una vegada fer efectius els compromisos adquirits en 2009. I també proposem que, amb càrrec al col·legi, es realitzen les millores en pluvials tan sol·licitades pels veïns per a solucionar les inundacions del carrer 232 de la Canyada. I seguim igual que al principi: sense conveni, sense jardins ni instal·lacions i sense millores en pluvials”.

La història d’aquest document comença fa quatre anys, “quan el PP i el British fan un conveni inicial per a ampliar el col·legi i el centre demana una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), oferint a canvi una parcel·la. Però resulta que aquesta parcel·la en realitat la podrà usar el British quan la demane. On queda el benefici per a l’ajuntament?”

“I com cal una licitació per a que el British puga disposar de la parcel·la, se torna a fer un conveni. Conveni que no s’ha signat. Però mentres, el col·legi britànic ja té la modificació del PGOU aprovada i pot construir més, demanant un estudi de detall per a fer un edifici de secundària”.

“Des de Compromís ens queda clar que el British no ha complit la seua part i que l’Ajuntament no ha exercit la seua obligació d’exigència d’allò aprovat. De moment anem perdent: Paterna, 0 – British, 1. I mentres ens guanya el centre privat, continuen les carències d’equipament al barri. Exigim que es complisca el conveni i que Lorenzo Agustí exercisca com un alcalde de veritat, pensant en allò que és beneficiós per al poble i no sols per a un centre privat”, conclou el regidor Ramón.

Publicacions digitals: LAS PROVINCIAS, QUÉ.ES, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, EL PUNT