Compromís proposa llançar una campanya informativa des del SIAC perquè la gent puga presentar sol·licituds i iniciar els tràmits 

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “després de les afirmacions de l’equip de govern dient que ‘el resto de la subvención no se nos entrega’ hui hem pogut constatar que l’ingrés dels quasi 1,3 milions d’euros per a la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) sí que s’ha fet efectiu, ens pareixeria una barbartitat que l’alcalde torne part dels diners, els 700.000 euros que ja hem denunciat que es van a tornar. Sospites confirmades quan al mateix ingrés de Conselleria es fa constar ‘Ingreso en exceso minoración providencia’. Ara només ens falta trobar qui és el tinent d’alcalde i per què  signa una providència per a minorar la subvenció”.

“Agustí destruirà la subsistència de moltes famílies paterneres. Es més, l’equip de govern del PP sap, des del 2009, que eixos diners anaven a vindre a Paterna, i no ha fet cap esforç per a justificar la totalitat dels 1,3 milions i que, amb prou difussió i publicitat, pogueren arribar a totes les persones que ho necessiten”.

Per a Ramón, “estem parlant d’un municipi on l’alcalde és perseguit inútilment, a fi d’obtindre solucions d’emergència, per famílies en exclusió social o sense vivenda, que opten finalment per assistir a un ple, com la dona que va vindre amb els seus sis fills menors tant a la sessió extraordinària com a l’ordinària d’esta setmana”.

“A tot això s’afegeix que Paterna encara no ha obert ni el menjador social per problemes en la recepció de l’edifici, ni ha desenvolupat la proposta de taller de cuina en la Coma, un barri que patix la marginació més absoluta del PP quan s’ha tancat el col·legi major i ara l’Escola-taller Ítaca. I a més no ens oblidem de les vivendes de l’IVVSA o del consistori, buides per falta de rehabilitació i que han de ser ‘okupades’ per famílies desesperades, en un sarcasme intolerable de l’Ajuntament de Paterna, desgovernat pel PP. Una mala gestió, la del PP, que té ara aquesta conseqüència: que el consistori haurà de tornar 700.000 euros, ja rebuts de la Generalitat per a pagar la RGC, per no haver pogut tramitar més peticions per falta de personal”.

“Precisament hem llegit en els mitjans que des de l’ajuntament es diu que hi ha nou persones dedicant-se a la RGC. Però ells saben que estan mentint perquè només hi ha una persona segons dades contrastades per Compromís. I damunt hem de sentir el sarcasme de l’alcalde demanant a l’oposició ‘mesures constructives’, després que ell rebutge sistemàticament i dràsticament les propostes en positiu de Compromís”.

Segons Juanma Ramón, “malgrat saber que aquestos 700.000 euros estan pendents d’un fil, des de Compromís proposem que l’Ajuntament llance una urgent campanya informativa des del Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC), i que la ciutadania puga accedir allí mateix a la sol·licitud i iniciar els tràmits per a demanar la renda garantida. Cal donar un respir a les persones que més ho necessiten i que viuen angoixades perquè no tenen ni vivenda ni aliments per a sobreviure. Els governants han de canviar el xip i pensar més en rescatar persones que no en rescatar bancs i d’altres interessos”.

Publicacions digitals: LAS PROVINCIAS, QUÉ!ES, NAP I COL, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,