La formació continua amb la búsqueda de grans deutors que permetrien equilibrar els comptes municipals sense el ‘xantantge’ de baixar impostos a canvi de retallades

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que després d’admetre els 909.000 euros en rebuts d’IBI que ens deu la Generalitat Valenciana, continuar amb l’enquesta ciutadana per a baixar l’Ibi a canvi de més retallades és una burla. Més quan, segons les dades de l’informe de liquidació de 2012, l’Ajuntament de Paterna acumula en rebuts impagats més de 23 milions d’euros”.

“A data de 31 de desembre de 2011, l’Ajuntament de Paterna acumulava 15 milions d’euros en rebuts impagats d’exercicis anteriors i, només a l’exercici 2012 va augmentar la xifra en 8 milions. Un signe evident de la pèsima gestió del Sr. Agustí en matèria recapdatòria” apunta Juanma Ramón.

Aquesta xifra fa encara més incomprensible la necessitat de més retallades en serveis públics i posa en evidència que el problema de l’Ajuntament no són les maltretes despeses actuals, sinó la manca d’eficiència en la recaptació dels impostos municipals. Una ineficiència curiosament més marcada quan el deute prové d’administracions publiques governades pel PP, com l’IBI de la Generalitat Valenciana i les taxes a l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve.

Des de Compromís hui hem insistit per escrit sol·licitant l’informació necessària per tal de conèixer qui són els grans deutors de l’Ajuntament. Aquells que han acumulat deutes durant anys, i que fins que Compromís no ho denuncia públicament no tenen cap conseqüència. Per açò, després de la Generalitat, hui hem demanat que ens informen dels deutes acumulats pels immobles propietat d’entitats bancàries. “Cada euro que entre a la caixa, será una excusa menys del PP per a justificar més retallades”

Mentrestant, el veïnat de Paterna sí que pateix l’afany recaudatòri de les reiterades pujades d’impostos del Sr. Agustí. Part del veïnat que com a conseqüència d’aquestes pujades no han pogut pagar els seus rebuts. Els mateixos veïns que pateixen la ira de l’administració i que veuen com als grans deutors no els passava res” senyala el portaveu de Compromís.

Per això “des de Compromís li exigim a l’alcalde que centre els esforços en recaudar als grans deutors: administracions publiques, bancs i entitats financeres i deixe de gastar com a coartada l’enquesta ciutadana per a fer uns retalls que serien innecesaris si cobrarem tot lo que ens deuen”, conclou el portaveu de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL,

20130718 NdP 23 milions impagats LasProvincias 19juliol2013
Las Provincias – 19 juliol 2013