• Juanma Ramón planteja que els diners estalviats financien el Pla d’Ocupació de Compromís per a crear 7.000 nous llocs de treball
LAS PROVINCIAS (24 octubre 2013)
LAS PROVINCIAS (24 octubre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “cal buscar eixides al forat econòmic en que ha clavat el Sr. Agustí al poble, i la més immediata passa perquè Paterna renegocie els interessos del crèdit ICO de 26 milions d’euros que es va demanar per a pagar el deute, generat pel retard en el pagament de les factures als proveïdors. Un préstec conseqüència de la nefasta gestió econòmica del PP en la legislatura anterior i que ens ha hipotecat fins al 2022, quan acabarem de pagar els 26 milions més el 10 milions d’interessos contrets per no pagar a temps les dites factures”.

Segons Ramón, “l’objectiu de la proposta és renegociar els interessos del préstec. Des de Compromís considerem que aquesta proposta, que durem al ple d’octubre via moció, aliviarà la càrrega financera que el PP ha provocat al nostre municipi amb la seua pésima gestió econòmica. Recordem que del crèdit demanat per l’Ajuntament a l’ICO per a pagar els proveïdors ja hem pagat en dos anys 2,4 milions d’euros en interessos, i encara ens queden per pagar 7,8 milions fins al 2022. Són uns diners que, gràcies al deute del PP, no hem pogut destinar als serveis municipals i que estem pagant gràcies a les retallades del PP. Per tot això, qualsevol ferramenta per a rebaixar aquestes despeses financeres ens permetran gastar els diners en allò que realment és prioritari”.

“Parlem que en aquestos 26 milions hi ha factures que Agustí va traure quasi de la prehistòria. Des de les de catxaps per 11 euros als huit milions d’euros pendents amb FCC. Un préstec que ens donà el Govern central mitjantçant els bancs. Una situació que va dur-nos a presentar el passat ple de setembre una moció per a considerar els interessos del crèdit ICO com a deute il·legítim perquè els bancs creditors havíen pres els diners prestats a un interés de l’1% mentres els bancs li ho donen a l’Ajuntament amb un interés proper al 6%, la qual cosa fregava la usura”.

“Uns interessos calculats prenent com a base la prima de risc, que ara ha baixat, la qual cosa està propiciant qua autonomies com Castella-La Manxa ja hagen exigit la renegociació a la baixa de les condicions. A més el Govern central ja ha posat la maquinària en marxa, cancel·lant part del prèstec total abans del termini, anunciant un estalvi de 950 milions d’euros en interessos. És una oportunitat per a acabar amb el deute il·legítim. I iniciar aquesta renegociació dels interessos del préstec és el primer pas”.

Per a Ramón és “evident que cal que els departaments implicats, com Intervenció, verifiquen i estudien si es podria tindre a Paterna una rebaixa efectiva dels 7.822.391 euros d’interessos que no s’acabaran de pagar fins el 2022. I si el fet de la rebaixa es confirma, el que ha de fer l’equip de govern és destinar els diners estalviats a la promoció econòmica i al Pla d’Ocupació que presentem al pròxim ple per a la consideració dels grups municipals”.

“Paterna es mereix una oportunitat de futur. I exigir que es renegocien els interessos del crèdit ICO obri una porta a eixe futur, ja que amb els diners que aquest ajuntament s’estalvie pagant als bancs es podran fer polítiques per activar l’economia i l’ocupació. Per això esperem que l’equip de govern i la resta de grups de l’oposició voten a favor la nostra proposta i no deixen passar l’oportunitat. Perquè el nostre municipi es mereix un respir econòmic i social”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, PATERNA AL DÍA,