• Compromís denuncia l’obstruccionisme del PP que no facilita les dades sobre els grans deutors del municipi
LAS PROVINCIAS (1 novembre 2013)
LAS PROVINCIAS (1 novembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “si els serveis socials del municipi tenien els dies comptats, ara amb les retallades que recull el pressupost 2014 estan en les últimes. I Agustí té la solució en la mà: evitar les retallades intensificant el cobrament dels 34 milions en rebuts pendents de cobrar. Des de Compromís ja identificàrem que la Generalitat deu quasi un milió d’euros o els 450.000 de Sant Antoni de Benaixeve, però la disciplina de partit sembla que li obliga a no demanar el deute als deutors del seu mateix partit. El senyor alcalde retalla a tots abans que cobrar als seus amics morosos”.

A més a més, “no podem oblidar que el consistori té grans deutors desconeguts perquè no se sap ben bé quina part del deute és dels bancs, immobiliàries… pels pisos buits que hi ha al municipi. I l’equip de govern del PP tampoc té molt d’interés en averiguar-ho ni en que l’oposició s’entere, emprant maniobres obstruccionistes. És molt greu perquè estos deutors són directament els responsables de la pujada d’impostos i de les retallades en serveis socials. Si això es cobrara, es podria baixar el 12% efectiu de l’IBI sense el xantatge d’augmentar les retallades”.

“Hi ha qui diu que si el consitori ha pogut embargar els comptes per a cobrar el rebut del fem que el PP va recomanar que no es pagar en el seu dia, ara el PP també podria embargar a eixos grans deutors, entre els quals es troben entitats bancàries, immobiliàries i administracions governades pel PP. I eixe és el camí, o tots moros o tots cristians”.

“Amb aquest panorama, el ben cert és que ens hem trobat amb una dura realitat: que el mateix alcalde ens negue la proposta de augmentar la recaptació municipal a base de cobrar als grans deutors. Situació que va donar a conéixer ahir en reconeixer-ho públicament. I, malauradament, Agustí, ni evidentment cap dels seus regidors, tenen cap intenció de canviar. Parlem dels 900.000 euros que té pendents d’IBI la Generalitat amb Paterna o dels 450.000 euros que deu l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve en concepte d’impostos derivats de la gestió de les aigües residuals”.

“A data 30 de setembre de 2013 hi ha 20 milions d’euros que l’ajuntament té sense cobrar: cinc milions de les transferències de l’Estat més 15 milions sumats entre els impostos directes, l’ICIO i les taxes. I a estos 20 milions d’euros s’afegeixen 19 més que també estan pendents i que són d’IBI (sis milions), IAE (tres milions), impost de vehicles (tres milions), plusvàlua (un milió i mig) i transferències de la Generalitat (cinc milions i mig)”.

“La suma dóna 39 milions, i hem parlat de 34 milions pendents que si es reclamaren evitarien retallades socials. El què passa és que hi ha cinc milions que el consistori ha cobrat però que no especifica ni de quins impostos són ni de quin exercici econòmic. Per tot això, exigim que el PP no siga mal cobrador, que reclame els 34 milions que encara té pendents de cobrar i que això li servisca per a que Paterna tinga uns serveis públics de qualitat i sense retallar”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ,