• Compromís afirma que el fons anglés inversor li ha desmuntat la mentida a l’alcalde que la majoria de llocs de treball en aquest projecte seria per a aturats de Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, arran de les declaracions d’un dels màxims representants del fons anglés que promou Puerto Mediterráneo, considera que “els 60 milions que diu que pagarà Intu-Eurofund Investments per a millorar els accessos al megaprojecte és una estratègia dels anglesos per a desmarcar-se de Lorenzo Agustí i desvincular-se del projecte de Zona Franca. Ara esta empresa assumix els costos dels accessos que abans compartia amb el projecte de Zona Franca, vinculada dins de l’ATE del Consell mitjançant l’inici virtual d’un nou PGOU promogut pel PP de Paterna”.

Segons Ramón, “altre aspecte que no ens ha passat desapercebut és que les declaracions d’Intu-Eurofund sobre la contractació de treballadors de Paterna li han desmuntat a Agustí una de les seues grans mentides: la sempiterna promesa de creació d’ocupació per als aturats de Paterna amb aquest projecte comercial i d’oci. Precisament és la pròpia empresa qui ho desmentix, afirmant que “no existe un compromiso concreto con Paterna para contratar a trabajadores locales”. I diu que ‘probablement’ es puga contractar a través de l’oficina d’ocupació municipal, quan l’alcalde digué a bombo i platerets que tots els contractes passarien per la dita oficina. Mentida sobre mentida”.

Així, “Puerto Mediterràneo deixa de ser ara la parella de ball de la Zona Franca fantasma de l’alcalde perquè vol que el megacentre comercial i d’oci siga viable, i ballar amb la més lletja no és el camí. Intu-Eurofund té molt d’interés en que Puerto Mediterráneo es faça a Paterna però han vist que la Zona Franca està més que en via morta”

“I ara se li afegeix la denuncia que Compromís hem presentat en Fiscalia per tal d’aclarir l’ús dels diners de GESPA en la promoció d’un projecte que, de moment, només està al cap de l’alcalde. Si Fiscalia decidira investigar, els problemes augmentarien i serien un entrebanc a que Puerto Mediterráneo arribara a ser una realitat. Podem dir que ha hagut un abans i un després de presentar la documentació de GESPA en Fiscalia. I Intu-Eurofund no vol problemes per a dur endavant el seu projecte”.

“Per si tot això no fóra prou, Lorenzo Agustí està perdent punts dins de la seua formació i l’arraconament institucional que està patint és cada vegada més visible i públicament notori. Ara, el projecte del fons anglés està en mans d’ Alberto Fabra i el PP no dubta en sometre l’alcalde a l’ostracisme, sobre tot ara que prompte haurà de presentar-se davant la Justícia. I més si pensem que quan Intu-Eurofund comence a construir Puerto Mediterráneo ja hi haurà un altre equip de govern, tant al municipi com a la Generalitat”.

“Lorenzo Agustí hauria de pensar seriosament en abandonar la seua fantasia animada de la Zona Franca i centrar-se més en treballar per la ciutadania de Paterna, que necessita un alcalde que governe i no que siga el rei del caos i la mala gestió”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, LA VEU PV, MERIDIANO HORTA,