• Compromís per Paterna recorda que la irresponsabilitat d’Agustí va fer que SUMPA es gastara 240.000 euros en aquesta façana vegetal
LAS PROVINCIAS (13 desembre 2013)
LAS PROVINCIAS (13 desembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que la cessió al consistori del jardí vertical que hi ha en l’avinguda abans denominada País Valencià i ara de les Corts Valencianes del municipi “suposa afegir 15.000 euros anuals al compte de ‘pagano’ que té obert amb l’empresa SUMPA, donada la seua situació de concurs de creditors. Una situació que es deriva de la irresponsabilitat d’Agustí en la gestió de l’empresa pública, ja que va fer que SUMPA es gastara 240.000 euros en aquesta façana vegetal”.

“Tanta ha sigut la irresponsabilitat del PP amb SUMPA i el seu desgovern i caos, que li ha negat la viabilitat econòmica, abocant-la a un concurs de creditors que ha obligat al consistori a assumir els més de cinc milions d’euros del prèstec ICO de SUMPA per a poder pagar als proveïdors. I ara, ens trobem amb l’últim esperpent, la cessió del jardí vertical per a que l’Ajuntament pague les despeses del seu manteniment. Uns treballs que costen 14.000 euros anuals més uns 1.000 euros a l’any de llum de la maquinària que hi ha instal·lada per al rec, sense oblidar que els dos dipòsits de 5.000 litres que hi ha per a òsmosi també necessiten manteniment”.

“Recordem que la infraestructura i el paisatgisme d’aquest jardí vertical li costaren a SUMPA al voltant de 240.000 euros en 2010. I cada any el seu manteniment són 15.000 euros. L’aspecte actual del jardí és un cúmul de despropòsits, amb àrees sense vegetació, altres amb massa vegetal abundant i algunes cobertes del color groc que dóna l’exposició a la llum solar. Tot això ha tingut com a conseqüència les queixes de veïns sobre la humitat, les olors i la proliferació de rates, perquè pareix ser que els roedors gasten la façana vegetal vertical com a rocòdrom particular”.

Per a Juanma Ramón, “durant l’anterior legislatura hem sigut convidats de pedra en tot el desgavell que ha imperat en SUMPA i com s’ha utilitzat a l’empresa municipal per a fer despeses irresponsables. Compromís porta molt de temps intentant reunir informació sobre tots els projectes d’Agustí que han suposat un malbaratament dels diners de l’empresa pública. Compromís vol valorar les possibles responsabilitats polítiques en la fallida de l’empresa. Però el PP ha entrat en una espiral del silenci i del caos, vetant la creació de la comissió sobre contractes municipals, evitant donar les dades que han fet que l’empresa acabe en l’actual situació. I el jardí vertical és una mostra de tot allò que el PP no ens ha contat”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, NAP I COL, LA VEU PV,