• La formació critica la fugida endavant de l’alcalde després del requeriment de paralització del projecte, donada la il·legalitat per a crear o participar en el consorci

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la visita del conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, hui a Paterna només amaga el nerviosisme de l’alcalde Lorenzo Agustí. Ell sap que el ‘no nat’ consorci Paterna Zona Franca té un entrebanc molt greu en la disposició novena de la Llei de Racionalització de l’Administració Local per a poder ser una realitat. I ara, a la desesperada, busca al Consell per a vestir de legalitat un projecte que, de continuar endavant, faria que el consistori cometera una il·legalitat. Montoro ha agafat a Lorenzo Agustí a contrapeu per no fer els deures a temps”.

“Està clar que les accions que està duent a terme l’alcalde, després del requeriment presentat per Compromís, demostren la virtualitat de la Zona Franca de Paterna. Estem davant d’un consorci sense crear, que arranca en juny de 2012 amb un viatge a Xina i promoció mediàtica i documental, amb centenars de milers d’euros malbaratats en viatges, on tot està retardant-se i on sura per damunt de tot l’afany de protagonisme de l’alcalde”.

“Perquè fins a octubre de 2012 ell no tramita res. És ahí quan envia una carta que per la seua inconcrecció es contestada pel Ministeri, en gener de 2013, reclamant-li dades com el nom o el NIF del sol·licitant per no estar clar ni qui era el titular de la Zona Franca. I no sols Agustí no contesta, sino que continua demanant pròrrogues del termini per a enviar documentació”.

“A això s’afegeix que en novembre de 2013 l’Agència Tributària li demana disponibilitat de terrenys, que a data de hui tampoc està clar perquè sols hi ha una predisposició de l’INVIED, sense cap contracte que justifique una propietat, un arrendament o una concessió administrativa dels terrenys. Requisit indispensable perquè el Ministeri autoritze la Zona Franca”.

“A més, la formalització del conveni últim anunciat no consta a l’expedient i no obeix a cap figura de les esmentades i requerides per Hisenda. La qual cosa fa que, en cas d’existir, el conveni siga irregular i inútil, de cara a la concessió de Zona Franca. Per tot això, portar Consellers a fer expressions d’adhesió del Consell és totalment inútil. Tot una mostra més del caos en la gestió municipal del PP. Agustí ha equivocat el tir, perquè s’ha dedicat a viatjar i no a tramitar el ‘seu’ projecte. Ara el temps se li ha tirat al damunt, té una llei que li impedix continuar amb la creació del consorci i a Montoro bufant-li l’alé en el bescoll”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PUNT,