• Es tracta d’una mesura que perjudica directament a qui té pocs recursos i es veu obligat a triar entre pagar impostos o sobreviure

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “l’equip de govern del PP no sols diu falsedats al voltant de la rebaixa de la contribución, que al final resulta ser inferior al 12% promés i aprovat. A més a més, ara es burla de l’esforç fiscal de la ciutadania en negar el fraccionament del pagament de rebuts a les quanties inferiors a 300 euros. Una mesura que, sense dubte, ataca a les persones amb menys patrimoni, amb les rendes més baixes, i que són els que més necessiten el fraccionament. Una clàusula que li resta el component social a la mesura, ja que es fracciona per afavorir al més necessitat”.

Segons Ramón, “ha estat un veí qui ens ha posat sobre la pista i, després de fer les corresponents averiguacions, hem comprovat que la denúncia d’aquesta persona era totalment certa. Si precisament el fraccionament és una mesura per tal de facilitar el pagament de rebuts a tota la ciutadania de Paterna, ens sembla molt absurd que un contribuent que tinga per a pagar 2.000 euros ho puga fer còmodament en fraccions, mentre que els veïns que els impostos no li arriben a 300 euros els hagen de pagar d’una vegada”.

“Amb aquest modus operandi, el PP crea ciutadans de primera i de segona. El consistori, al no deixar que un ciutadà puga fraccionar rebuts, per exemple, per un total de 250 euros, i més si es tracta d’una persona que no té recursos, està també abocant-la a convertir-se en deutora amb l’administració. Fet que a més li impedirà, a la dita persona, poder demanar ajudes socials o qualsevol tipus de subvenció. I parlem que això està passant ara mateix amb una part de la ciutadania de Paterna per a la qual arribar a fi de mes és molt difícil per la falta d’ingressos”.

“El PP ha perdut totalment el nord en qüestió de protegir a la ciutadania, sobre tot a aquella part més desprotegida econòmica i socialment. Impedint-los el fraccionament del pagament dels rebuts si no superen en total els 300 euros està fent més grans les borses de misèria a Paterna”.

“Des de Compromís exigim que es reformulen les condicions del fraccionament del pagament de rebuts i que es done opció a tota la ciutadania, sense discriminar per qüestió de l’import. Parlem de persones que viuen un dia a dia molt complicat i a les quals el mateix equip de govern del PP està convertint en deutores amb l’administració per obligar-les a  triar entre pagar o sobreviure. Una contradicció quan la finalitat del fraccionament dels rebuts és fer la vida i les obligacions tributàries compatibles”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, MERIDIANO HORTA, LA VEU PV,