• Compromís espera que el PSOE de les Corts siga més contundent que el grup municipal de l’Ajuntament en el rebuig a l’ATE

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’alcalde de Paterna cada vegada està més marginat al ‘love affaire’ que hi ha entre Broseta, el Consell i Eurofund i que té com a escenari l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) de Puerto Mediterráneo-Paternavegas. És molt lamentable que Agustí porte demà al ple un punt que és una mera dació d’informació per a dir que l’esmentat triangle amorós està fent i desfent a la seua conveniència, amb l’alcalde com a convidat de pedra”.

Segons Ramón, “la participació ciutadana s’ha perdut en l’origen dels temps i tampoc s’ha tingut en compte a l’hora de prendre decisions o dissenyar l’ATE. La via de la “consulta” emprada per Agustí per a decidir sobre coses tan importants com la ubicació d’un ‘seto’ en un carrer, però que mai es gastarà per a opinar sobre si volem que Paterna puga convertir-se en un Paternavegas, amb la implantació del centre comercial més gran d’Europa, hotels temàtics i casinos, tot amb el vist i plau del Consell, Broseta i Eurofund”.

“És molt trist ser l’alcalde de Paterna i deixar el futur de la ciutadania del municipi en mans d’un model urbanístic depredador del territori. Anem a ser víctimes del pelotasso urbanístic més gran de l’Horta, quedant-nos sense terme municipal i ferint de mort al comerç local. Però ja sabem que, malauradament, on hi ha formigó hi ha comissió, i el PP deixa molt clar a qui vol beneficiar amb la tramitació d’aquestos megaprojectes”.

A més a més, “tot allò que envolta l’ATE de Puerto Mediterráneo ja està estudiant-se amb detall per part del nostre grup parlamentari de les Corts. Un estudi que, de moment, en algunes conclusions que podem avançar determina que el projecte és una barbaritat i que s’ha d’aturar. A més de basar-se en mentides històriques, contemplant el tramvia a Alborxi i a Heron City com a solucions d’accessibilitat a la zona. No és el nostre model d’urbanisme sostenible, no és el model que volem per a Paterna perquè no augmentarà la qualitat de vida diària en cap sentit”.

“Ara, passen pel ple la remissió a la Conselleria de la documentació. Esperem que tota l’oposició de les Corts Valencianes siga més contundent en el seu rebuig a l’ATE Puerto Mediterráneo. Després de les últimes eleccions, on el bipartidisme ha patit una davallada històrica, cal que els socialistes es posicionen clarament sobre el seu model urbanístic per al futur, perquè si es queden igual que ho han fet els seus companys de Paterna, que ni fred ni calor, el futur del poble és prou negre i decebedor”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ,