• Compromís critica que el PP retallà en vigilància forestal i Consorci de Bombers per a cobrir l’escoleta de la Coma a la que ja deixaren a zero en 2014

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “l’equip de govern torna a despullar uns serveis per a vestir-ne uns altres. I ara, per a poder assumir l’escoleta infantil i el centre de menors de la Coma, i només durant uns mesos, van a retallar en la vigilància forestal de la Vallesa i en el Consorci de Bombers. Surrealisme, caos i mala gestió del PP, que paga sempre el més feble: la ciutadania”.

LEVANTE-EMV (10 juny 2014)
LEVANTE-EMV (10 juny 2014)

“Estes re-retallades volen dir que el PP necessita llevar diners d’una competència delegable per a fer-ne una altra que també és delegable. Queda prou clar que el ‘pufo’ d’allò propi i impropi li ha rebentat en la cara a l’alcaldessa en funcions, Elena Martínez, amb la col·laboració inestimable del regidor d’Hisenda, Manuel Palma, ja que el PP es dedica a retallar les retallades”.

“Però el problema final de tota aquesta situació és que tot és un ‘parxe’, ja que, per exemple el centre de dia de menors de la Coma només podrà continuar els mesos de juliol i agost, igual que els informadors juvenils i l’ambulància. I en quant a l’escoleta infantil, és molt greu que només li donen continuitat de juliol a desembre de 2014, sense contemplar que el curs escolar dura fins a juny de 2015. Què els van a dir a les mares i pares? ‘Vuelva usted mañana’? I què passa amb el centre de menors d’Alborgí que no està contemplat en el repartiment dels diners?”.

“I mentre, Elena Martínez vol presentar-se com la redentora dels problemes de la Coma, quan primer ha sigut la causant aprovant uns pressupostos que ara han d’autoesmenar-se. Una autoesmena que fa el PP a costa de carregar-se, la protecció de la Vallesa i de deixar de pagar al Consorci de Bombers, al qual resulta que també se li deuen diners, tal i com explica el departament d’Intervenció. I què passa amb els 500.000 euros de l’encoma de màrquetin per a pagar els viatges a Xina i la promoció de la Zona Franca? Doncs que és intocable i que d’ahí no retallen ni un euro”.

“A més a més, al mantra del PP d‘esta sí, esta no, que ara els ha eixit ‘rana’, i que han gastat des dels acomiadaments d’interins i les retallades inicials, hem d’afegir que l’equip de govern del PP s’ha trobat amb que la legislació autonòmica i del Govern central no els ha acompanyat i, abans que esclate la tensió acumulada en la ciutadania, han de posar un remei temporal, un parxe. A tot això s’afegeix que el PP local tampoc ha volgut plantar-se davant les conselleries implicades, i igual que el PP autonòmic, ha estat donant l’esquena amb la connivència de totes les administracions implicades”.

“Considerem que la partida d’on s’ha de fer la retallada més gran és la de l’encomana de màrquetin i que fins que això no es duga a terme la ciutadania i nosaltres estarem sempre amb l’ai de si el consistori pot mantindre tots els serveis o no, mentre malbarata en viatges i promoció de la Zona Franca virtual”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA BIZ,