• Compromís demana a la tinent d’alcalde que es retracte de les seues acusacions i que deixe d’obstruir la tasca de l’oposició

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que la responsable de l’àrea de Política Territorial i Sostenibilitat, María Villajos, “ha de deixar de mentir als mitjans i a la ciutadania de Paterna, en concret als afectats per les emissions atmosfèriques d’una empresa ubicada al polígon Font del Gerro. Ha d’explicar que l’expedient de les males olors el té capat, sense la documentació que ella diu que està inclosa. Però el seu estil és eixir en premsa amb mentides i insults cap a l’oposició, mentre ella no està a l’altura de la seua regidoria”.

“Precisament aquest matí una funcionària ens ha certificat per escrit aquestes mancances documentals, per a que s’adjunte a l’expedient de les molèsties per males olors, deixant clar que no estan ni l’escrit municipal de 21 de gener de 2013 adreçat a la Direcció General de Medi Ambient, ni l’escrit de l’assessor jurídic de 24 de juny de 2014 adreçat al Jutjat de Paterna. Ja n’hi ha prou del caos i de les falsedats de María Villajos, perquè hem comprovat que cadascun d’aquestos escrits estan en altres expedients. Qui diu ara falsedats?”.

“Li recordem a María Villajos que Compromís va demanar, per escrit, el passat 22 de maig la consulta de la documentació sobre l’empresa que fa les molestes emissions atmosfèriques. I que després de més d’un mes de bloqueig i boicot a la nostra petició, el 27 de juny ens autoritza a veure l’expedient, on falta tot el que denunciàrem divendres passat. I on tampoc hi ha cap referència a que es puga trobar en altre expedient”.

“Per què no diu la regidora que l’escrit que remet a la Direcció general de Medi Ambient es troba en l’expedient d’activitat de l’empresa i no hi ha cap còpia a l’expedient de les males olors? Per què no diu Villajos que per a l’escrit de l’assessor jurídic s’ha obert un expedient nou i que tampoc hi ha còpia d’eixe escrit en l’expedient de les males olors? Perquè ella manipula, tergiversa i amaga, obstaculitzant la nostra tasca fiscalitzadora com oposició. De què s’estranya que per aquest modus operandi Compromís acudisca a la Justícia i pose en coneixement totes les irregularitats amb que ens trobem?”.

“Portem molt de temps fent arqueologia documental per tots els entrebancs que ens posa Maria Villajos, la única que ens ho fa en tot el consistori, i més ara que el clima judicial a Paterna ha posat a Compromís en la diana dels atacs del PP, arran de la imputació de l’alcalde i cinc tinents d’alcalde, entre ells Maria Villajos. Així el resultat de fer eixa recerca arqueològica ha demostrat una vegada més el caos en la gestió de l’equip de govern del PP. Que continuen havent expedients sense els fulls numerats, incomplint el reglament i sense garantia jurídica que la informació es puga manipular a posteriori. I que el PP continua bloquejant qualsevol petició de Compromís per a consultar documentació, per més que la regidora Villajos diga en premsa que podem accedir-hi”.

“Des de Compromís exigim que la regidora es retracte sobre les seues declaracions als mitjans respecte a la informació emesa per la nostra formació divendres passat, i certificada hui per la funcionària. En comptes d’estar tan pendent de les denúncies de Compromís, el que hauria de fer és la seua tasca com toca, sense oblidar que la veritat ha d’anar per davant”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, MERIDIANO HORTA, EL PERIÒDIC, EL PERIÒDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ,