• LEVANTE-EMV (4 nov 2014)
    LEVANTE-EMV (4 nov 2014)

    Compromís per Paterna ha requerit a l’equip de govern que signe el conveni i incloga al pressupost 2014 els 10.000 euros promesos des de 2010, a més que es prorroguen fins el proper any

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “ara que estem a punt de tindre el ple extraordinari de pressupostos de 2015 és el moment perfecte per a fer justícia amb l’Agroescola del Túria. És l’oportunitat que té el PP per a desfer el greuge que porta cometent des de 2010 amb el projecte de l’Agroescola del Túria, aprovat al ple de maig d’eixe any i que havia de tindre un conveni signat, com a molt tard, en juliol, dos mesos després. Però ni està el conveni ni els 10.000 euros de subvenció que anava a rebre el projecte una vegada signat el conveni”.

Segons Ramón, “ja en 2011 el tinent d’alcalde Vicente Sales contesta a la Granja Julia, una de les entitats promotores del projecte, que el conveni no s’havia signat, i per tant tampoc estaven els 10.000 euros de la subvenció, perquè l’equip de govern del PP esperava a que ‘cuando se disponga de la correspondiente consignación presupuestaria, para hacer frente al gasto que en la citada moción se propone, se preparará el convenio para su firma’. Per a després, exercici rere exercici pressupostari traure pit amb superàvits milionaris que sempre diuen que tenen”.

LAS PROVINCIAS (4 nov 2014)
LAS PROVINCIAS (4 nov 2014)

“És indignant que el PP ho supedite a una consignació pressupostària quan s’ha caracteritzat pel malbaratament de diners públics en marketing, viatges a Xina, advocats externs i megaprojectes. Simplement haurien d’admetre que el projecte no entra en la seua agenda política. Diners han tingut, i tenen, per a allò que volen”.

“La pregunta és que si tant de superàvit ha tingut sempre el PP, per què no ha tingut la vergonya de dotar amb 10.000 euros l’Agroescola? Quina és la raó per la qual seguixen sense signar el conveni? Parlem d’una moció aprovada per unanimitat el 31 de maig de 2010, on es tractava el conveni sobre els horts d’oci per a desenvolupar l’Agroescola amb la Coordinadora dels Boscos del Túria. Un projecte de caire social que com a resposta ha tingut l’oblit intencionat i la indiferència del PP”.

“Des de Compromís per Paterna hem preguntat moltes vegades sobre el silenci de l’equip de govern al voltant del conveni i la consignació de 10.000 euros per al seu desenvolupament. Ja férem el requeriment per a l’inclusió als pressupostos de 2014, amb la indiferència com a resposta. Un document del 30 de setembre d’enguany, on exigíem que s’elaborara i es signara el conveni i que s’incloguera als pressupostos de 2014, perquè quan volen si que canvien els diners d’una partida a una altra”.

“Però sembla que en 2014 l’Agroescola del Túria té difícil convertir-se en realitat. Per això també hem exigit que estiga contemplada als pressupostos de 2015 i que fins i tot puga tindre una durada plurianual. El proper 10 de novembre serà l’anunciat ple sobre els pressupostos 2015 i sabrem si conta o no per al PP desenvolupar un projecte com aquest”.

“Des de Compromís ens sumarem a les convocatòries i mobilitzacions que organitzen els col·lectius afectats, que lluiten pel seu projecte i exigeixen la posada en marxa de l’acord pres a l’Ajuntament. Donarem suport des de la coherencia de qui va votar a favor en 2010. Projectes com el de l’Agroescola del Túria, de caire social i ecològic, seran els que Compromís per Paterna desenvolupe si a partir del proper mes de maig formem part del govern al municipi”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, LA VEU PV, EL PERIÒDIC, PATERNA AHORA, LAS PROVINCIAS, EL PUNT,