Compromís per Paterna porta al Ministeri Fiscal les factures de l’augment de 40.000€ en l’encomana de marketing global de 2014

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “hem tingut accés a les factures que s’han pagat amb el decretasso de 26 de desembre d’Elena Martínez, pel qual augmentava en 40.000 euros la despesa de l’encomana de marketing global de GESPA. Despesa amb informes en contra de l’Interventor, de la Secretària i de la cap d’àrea, i que és un desafiament al Fiscal en tota regla, ja que recorda que l’alcaldessa està imputada per aprovar factures amb informes en contra”.

LEVANTE-EMV (10 gener 2015)
LEVANTE-EMV (10 gener 2015)

Ramón explica que “donats els nostres dubtes i que està repetint-se el model de l’anterior imputació, anem a traslladar a Fiscalia tota la documentació per a que determine si un ajuntament pot assumir estes despeses malgrat haver informes que diuen el contrari. I que, evidentment, estudie i dictamine si cal les responsabilitats legals que podrien haver i en qui recaurien”.

“Martínez va tindre l’assumpte damunt la taula en la Junta de Govern Local celebrada el 23 de desembre, i el va retirar a petició de la tinent d’alcalde Sara Álvaro, qui li va sol·licitar ‘deixar damunt la taula l’expedient relatiu a la convalidació de factures de ‘mitjans’ fins que s’aclarira el procés judicial que sobre qüestions anàlogues o relacionades versa’. I així es va fer. Però tres dies després, menyspreant i desautoritzant els seus companys, Martínez aprova la despesa de 40.000 euros amb un decret de convalidació de factures. És una maniobra al més pur estil agustinià per a poder augmentar la despesa en marketing”.

“Parlem de despeses en mitjans escrits i audiovisuals, des de març a desembre de 2014, que se n’ixen de la quantitat prevista per a 2014 en marketing. Però l’alcaldessa s’atrevix fins i tot a desafiar la Justícia, repetint el patró de la seua primera imputació. I a més a més, ens intenta vendre la burra que en 2015 tindrem el pressupost més social de la història, quan ja denunciàrem que aquesta mateixa partida s’ampliava en 2015 en 120.00 euros més”.

Per tot això, “Fiscalia ha de posar llum en tots aquestos dubtes i ser qui decidisca si una administració pot fer una despesa que els informes municipals diuen que no es faça, i ha de dir de qui és la responsabilitat en cas que aquesta acció no siga correcta, amb les conseqüències legals pertinents”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LEVANTE-EMV, EL MERIDIANO, EL PERIÒDIC, LA VEU PV, NAP I COL, PORTAL COMARCAL,