• Compromís per Paterna exigeix explicacions sobre el conveni estrambòtic amb Geroresidencias 

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que, “l’actual ordenança municipal que regula la prestació del servei d’ajuda domiciliària (SAD) està desfasada perquè no s’ha adaptat a la Llei de Dependència de 2006. Parlem que aquesta llei estatal al seu article 23 fa referència expresa al SAD i que és urgent actualitzar el text municipal”.

Segons explica Ramón, “el PP s’ha dedicat a fer polítiques de caritat i a desmantellar els serveis socials municipals. És simptomàtic que en huit anys hagen hagut sis regidors de serveis socials i que només s’hagen posat ‘parxes’. L’única explicació de per què una ordenança de 2003 està desactualitzada i no contempla la Llei de la Dependència, quan el SAD és un dels serveis de Dependència, és perquè de nou, durant dos legislatures, el PP ha fet abandó de funcions, fins i tot, reduint hores d’ajuda domiciliària i retallant en personal”.

“Per això, al ple ordinari de març demanarem una actualització de l’ordenança per a la prestació del servei d’ajuda domiciliària. Actualització que esperem tinga el suport de tots els grups municipals, donat que és en benefici de la ciutadania del poble. En Compromís considerem fonamental que tota la ciutadania de Paterna puga tindre els serveis essencials coberts: menjar, vivenda, aigua, llum. I per a fer-ho efectiu els recursos han de destinar-se a eixos àmbits, un objectiu que tenim si formem part de l’equip de govern a partir de maig”.

Geroresidencias

D’altra banda, “en Compromís Paterna exigim saber què passa amb el conveni estrambòtic amb Geroresidencias, una empresa que es dedica a les residències i centres de dia i que rep unes contraprestacions mentre la ciutadania de Paterna es queda a miges segons el document que va passar pel ple de juliol de 2011”.

Ramón explica que Geroresidencias “va adquirir a la immobiliària Fadesa dos locals d’oficines i despatxos, i quan Geroresidencias va demanar la llicència per a obrir, el consistori li la va denegar perquè el PGOU no ho permetia. Geroresidencias diu que els fa vivenda, però això tampoc podia ser perquè sobrepassava el numero de vivendes estipulat al PGOU. Així que l’ajuntament modifica el PGOU per a incrementar el numero de vivendes, però només en les parcel·les on estaven les oficines de Geroresidencies. I a canvi d’això, aquesta entitat li dóna a l’Ajuntament 88.000 euros com a crèdit perquè el consistori, durant tres anys, faça ús dels seus centres de dia i residències per a persones majors depenents de Paterna”.

“Des de Compromís trobem tota aquesta situació molt surrealista. Per què s’afavoreix urbanísticament a Geroresidencias i a més se li garantix l’ocupació dels seus centres de dia? L’ajuntament no és qui ha de decidir on van els sol·licitants de plaça d’una residència, sino la Conselleria. Precisament, sobre els criteris del consistori per a derivar als majors ja preguntàrem en el plenari de juliol de 2011 sense obtindre resposta. I si en Paterna necessitàvem aquestos serveis, donat que no hi ha places públiques, per què no es van cobrar els 88.000 euros en metàl·lic per a fer un concurs i que optaren més empreses?”.

“I ja per arredonir tot això tan kafkià, una vegada el conveni està signat, per què en tres anys no s’han fet ús de les places valorades en 88.000 euros? Al final ens trobem amb que se fa un conveni urbanístic on l’ajuntament fa un ‘arreglo’ a una empresa privada que, fins el moment, és l’única que ha guanyat, perquè la contraprestació pactada mai s’ha aprofitat per a la ciutadania de Paterna. La pregunta ara és: s’hauria de renovar el conveni? Què passa amb els diners no gastats? Des de Compromís exigim explicacions per tal d’aclarir un conveni on una empresa privada passa per damunt de la ciutadania per a beneficiar-se”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC,