• Compromís per Paterna denuncia el frau en la gestió de 2,5 milions del Pla E amb els que es va construir un terç del projecte inicial

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la residència per a discapacitats que hi ha a la carretera de Manises ha de deixar de ser un ‘vull i no puc’ per a ser una realitat i donar el servei pel qual va ser construïda, ja que després de cinc anys, des de 2009, únicament s’han construït les zones comuns i un mòdul de 12 places. S’han gastat 2,5 milions d’euros per a una residència inútil donat que segueixen pendents dos mòduls de 12 places cadascú, fins arribar a les 36 places d’interns previstes”.

“Per això, si a partir de maig estem en l’equip de govern, acabarem la residència. I posarem a disposició dels usuaris les 36 places per a interns i les 20 del centre de dia que ja havien d’estar funcionant”.

Segons l’alcaldable Ramón, “exigim que el partit que ha estat governant a Paterna durant dos legislatures done explicacions del frau en la gestió del Pla E, subvenció que es va demanar només per a construir l’únic mòdul que hi ha. I a això s’afegeix que l’Ajuntament encara no té els terrenys per ubicar els dos mòduls que falten. El PP ja sabia que el projecte subvencionat era inviable perquè es necessiten les 36 places per a garantir la sostenibilitat de la residència pública”.

“Per això és un fet inexplicable que el PP demane la subvenció per a només una part del projecte, així com que es consideren millores al projecte la redona de les floretes i no completar la residència”.

D’altra banda, “la Conselleria de Benestar no ha mogut fitxa perquè està arruïnada i el PP d’ací ha deixat que l’oblit i que l’ús parcial de l’edifici com a menjador social tapen el frau comés amb aquesta residència. Precisament la Conselleria sap que calen els tres mòduls de 12 places, les 36 en total dels usuaris que estarien interns, per a contractar personal i fer real la posada en marxa d’aquest centre que és fonamental per al Francisco Esteve”.

“Cal pressionar a la Conselleria per a que dote pressupostàriament la residència i es puga acabar. I no fer empastres com el que es va fer a l’inici amb els diners del Pla E. Els potencials usuaris d’aquest centre ara són derivats a residències públiques de Xàtiva i altres llocs, a més dels que es queden sense assistència perquè no poden fer front al pagament d’un centre privat. Una situació que dibuixa un futur molt negre per als discapacitats”.

Per tot això, “cal plantar-se davant la Conselleria i demanar pressupost i execució del projecte que està sense fer, acabant els dos mòduls de 12 places cadascú. Cal que l’administració més propera a la ciutadania es preocupe per ella. I l’única manera de fer-ho en este cas és que arribe el dia en que la residència done servei com a tal a 36 usuaris interns i a 20 del centre de dia, com estava previst des del principi”, conclou Juanma Ramón.