• Compromís per Paterna encetarà un procés de participació amb els clubs locals per unificar les escoles esportives i rescatar el futbol del poble

El candidat de Compromís a l’alcaldia de Paterna, Juanma Ramón, afirma que “entre les propostes que volem desenvolupar, ara en maig quan estem en l’equip de govern, es troba la de fer un projecte esportiu comú, municipal. Volem crear la cantera municipal d’un primer equip representatiu de futbol, unificant les escoles esportives locals en una escola esportiva municipal. Volem rescatar el nostre futbol, el futbol del poble de Paterna”.

Segons explica Ramón, “és una demanda que sabem que des de fa temps han plantejat els clubs locals. Raó per la qual, quan governem, encentarem un procés de participació amb aquestes entitats perquè són l’ànima d’este projecte. Fent una escola municipal de futbol es reduiran les despeses per als clubs i s’augmentarà el nivell esportiu, sent més competitius. A poblacions com Torrent ja està funcionant, a proposta dels mateixos clubs. I el resultat és molt bó”.

A més a més, “crear una escola esportiva municipal fins i tot podria servir per a fomentar l’ocupació entre la població més jove, ja que molts dels entrenadors dels clubs són joves que es dediquen amb total vocació a esta tasca. I amb l’escola municipal dependrien laboralment del consistori i d’alguna manera es regularia el seu treball”.

“Des de Compromís considerem que el nostre futbol local es mereix dur a terme aquesta unió entre clubs i crear la cantera municipal de futbol. I és també una manera de contribuir a educar els joves esportistes en valors com la superació, el companyerisme i el treball en equip. Tanmanteix, no oblidem que amb la pràctica de l’esport es fomenten els hàbits saludables entre la població més jove de Paterna”.

“Per tot això, i perquè volem una Paterna més amable per als que venen darrere, els nostres joves, considerem que cal treballar per tindre una escola municipal esportiva, que siga la cantera del futbol paterner. El futur del nostre futbol local passa per ahí, per fer-lo accessible per a tots i més competitiu amb la futura escola municipal”, conclou el candidat de Compromís a l’alcaldia de Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LAS PROVINCIAS, EL MERIDIANO,