• Compromís implantarà aquesta figura que s’inclou dins del Pla d’Emergència Social

El candidat de Compromís a l’alcaldia de Paterna, Juanma Ramón, explica que “la ciutadania que acudeix als serveis socials del poble no pot estar més de dos mesos esperant a ser atesa. I tampoc pot ser que el dia que una persona té la sort que li toca el torn, que arribe i li diguen que ha de demanar una altra cita per a dur documentació. La solució a aquest problema és implantar la figura de l’auxiliar informador en l’àrea de Serveis Socials, un recurs que s’inclou dins del Pla d’Emergència Social que executarem quan formem part de l’equip de govern”.

Segons Ramón, “l’auxiliar informador no sols donarà cita a la persona que necessite atenció en serveis socials, a més a més li indicarà la documentació a aportar segons el departament de serveis socials al que acudisca, de manera que el ciutadà o ciutadana siga atés en el menor temps possible i amb una resposta més ràpida. Hem de resoldre el greu problema actual que hi ha als serveis socials de Paterna amb les llistes d’espera de més de 60 dies. L’emergència social no sap d’esperes i aquesta és una de les prioritats de Compromís a Paterna”.

En aquest sentit, Ramón afegeix que “fan falta recursos econòmics i de personal per atendre a la població. I per això des de Compromís plantegem la necessitat de pressupostar, anualment, un mínim d’un milió d’euros per al Pla d’Emergència Social, on es contempla aquesta figura de l’auxiliar informador”.

“Però a més, amb aquest milió anual d’euros també volem posar en marxa altres mesures que són urgents, com obrir els menjadors de les escoles durant tot l’any per evitar que alguns dels xiquets i xiquetes de Paterna passen fam ja que, com hem denunciat, molts van a escola sense desdejunar. També anem a treballar per avançar el pagament de la renda garantida a la ciutadania de Paterna, així com per eliminar el copagament als discapacitats. I reactivarem programes com l’Ulises, de prevenció de violència de gènere des de l’escola, que el PP va eliminar dràsticament al principi de les retallades”.

“I no ens oblidem dels nostres joves i dels nostres majors en Paterna. És necessari fer un Pla de Xoc de Joventut que abaste els greus problemes d’ocupació, formació, cultura i temps lliure de la ciutadania jove de Paterna. Ells i elles són el nostre futur i també el nostre present. I en quant als majors, més mitjans en teleassistència i acabar el centre de dia de Santa Rita són les propostes que durem a terme quan a partir de maig estem a l’equip de govern. Perquè el nostre objectiu és treballar per la gent de Paterna, la gent del poble, i donar solució a les seues necessitats més urgents”.

“En definitiva, als serveis socials municipals és necessària una finestreta única, amb personal qualificat amb un tracte proper cap a la ciutadania, que informe als veïns de totes les possibilitats sobre ajudes. Eixa és la figura que proposem de l’auxiliar informador, que a més unificarà la tramitació i la documentació, llevarà burocràcia, evitarà que se dupliquen els tràmits i farà més fàcil l’atenció primària als serveis socials de Paterna”.

“L’objectiu de Compromís és que la manca d’informació no siga un entrebanc per a que les persones del poble que necessiten atenció en els serveis socials puguen accedir a ella fàcilment. És fer una administració més amable i accessible a la nostra ciutadania, sobre tot quan estem parlant d’emergència social”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL MERIDIANO, NOU HORTA, LAS PROVINCIAS,