Compromís per Paterna exigeix explicacions a l’alcalde sobre el procés per aconseguir l’aigua i fer viable el megaprojecte

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, després de presentar este matí 21 al·legacions al megaprojecte de Puerto Mediterráneo, afirma que “Sagredo ha d’explicar ja el perquè ha sol·licitat, a demanda d’Ian Sanford, el promotor del projecte, aconseguir l’aigua necessària per a garantir la seua viabilitat, fent evident la coordinació entre PP, PSOE i Puerto Mediterráneo”.

Segons Ramón, “Sagredo abans de preguntar al poble en un dels seus referèndums sobre Puerto Mediterráneo, ja li està donant suport al projecte, gastant recursos personals i municipals per fer els tràmits corresponents i sol·licitats pel promotor. És la manera de salvar el requisit de disponibilitat de recursos hídrics davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX)”.

“Quan governava el PP, a sol·licitud de Puerto Mediterráneo, l’Ajuntament que disposa d’una concessió per a reutilitzar aigua depurada, demana, de manera inexplicable, ampliar la concessió de la Confederació sobre les aigües depurades per a reg de zones verdes del megacentre comercial i omplir el llac”.

“El 10 de juny de 2015, la CHX reclama més documentació a l’Ajuntament sobre el projecte, advertint que si el consitori no contesta, para l’expedient i per tant el centre comercial no complirira els requisits de la CHX. Però Sagredo, el 6 de juliol, tenint en la seua mà parar-lo, li fa un pont de plata i ell mateix signa la sol·licitud per ampliar la concessió de recursos hídrics per a fer viable Puerto Mediterráneo”.

“Curiosament, la data de la signatura coincideix amb el dia del ple d’organització, quan es consuma el ‘Pacte del retret’. Per tot això, exigim una explicació davant la ciutadania, perquè és incomprensible que ell diga que està en contra dels megaprojectes i alhora afavorir un tràmit d’aquesta importància”.

En quant a les al·legacions, “en elles incidim en la falta de justificació de la disponibilitat de recursos hídrics, i considerem que el megaprojecte és inviable, i donar-li llum verda significaria el major atemptat urbanístic i contra el comerç local en la història de Paterna”.

“Semblava que l’era en que el consitori estava al servei dels grans promotors anava a finalitzar, però a la vista està que Sagredo, una vegada més dins del seu continuisme agustiniano, imita a Lorenzo Agustí, i allarga el pont de plata que el PP ja li va posar a Puerto Mediterráneo”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, MERIDIANO HORTA,