GESPA, encarregada de retirar-les, porta 20 dies sense llevar-les

El regidor de Compromís en Paterna, Carles Martí, alerta que “la desídia de l’empresa municipal GESPA i de l’Ajuntament, en arreplegar les restes de poda en la Canyada, està fent que es cree un potencial perill d’incendi al barri donades les elevades temperatures de l’època i l’estat de les branques que hi ha abandonades en els camins i les voreres del barri. Volem que la situació es solucione a la major brevetat per evitar possibles riscos per a les persones i el bosc de la Vallesa”.

Segons Martí, “hem rebut queixes veïnals que avisen de l’abandó de les restes de poda al costat de vivendes i molt a prop del bosc. Malauradament és un clàssic de l’estiu que ja passava amb l’anterior equip de govern i que ara, per allò del continuisme agustiniano de Sagredo, seguix passant sense que es solucione”.

“Hem de recordar-li a l’alcalde que el consistori està obligat a vigilar que, amb la pujada de temperatures, sobre tot estos dies que tenim onada de calor, el terme municipal tinga garantides les màximes condicions de neteja d’abocadors i restes de podes i vegetació, evitant que es convertisquen en munició per a un incendi. En cas que es produira el pitjor escenari, l’alcalde i el seu equip de govern hauríen d’assumir la seua responsabilitat”.

“Però un estiu més l’ajuntament de Paterna suspén en prevenció d’incendis forestals, ja que les tasques obligades de manteniment no les ha fet durant l’hivern, ni tan sols durant la primavera amb els anteriors governants. I ara el nou equip de govern tampoc es preocupa i permet que s’abandonen quasi un mes aquestes restes. A això s’afegeix el malestar veïnal per tot el problema que hi ha amb la torre de vigilància, que continua sense estar operativa i sense que es puga instal·lar la càmera d’infrarrojos per a detecció d’incendis”.

“Per tot això, exigim a l’equip de govern que pose ja els mitjans i la solució necessària, almenys començant per la tasca més ràpida que és retirar les restes de podes. De moment, Sagredo hauria d’ajudar a la bona tasca feta per la policia local en la prevenció d’incendis, eliminant els riscos existents”, conclou Carles Martí.

Publicacions digitals: LA VEU PV, EL PERIÒDIC, HORTANOTICIAS, NOU HORTA NORD,