La moció ha comptat amb el vot favorable dels partits d’esquerra, l’abstenció del PP i Ciutadans i el vot en contra dels 5 regidors del PSOE

El Ple de l’ajuntament de Paterna ha votat una moció presentada per EU en la que es demanava ajornar sine die el referèndum plantejat per l’alcalde per tal d’informar a la població de l’impacte d’este projecte sobre l’economia local, les infraestructures i els impostos que hauran de suportar els habitants de Paterna. Esta moció s’ha aprovat sense l’esmena presentada per Compromís per Paterna, en la que es demanava que tota la documentació que hi ha a l’ajuntament sobre Puerto Mediterráneo siga lliurada a les Juntes de Barri i que siga el Consell de Participació Ciutadana qui informe a la ciutadania des de la independència i la imparcialitat i que siga este organisme qui propose si cal fer o no la consulta. El PSOE junt al PP i a Ciudadanos han votat en contra de què siga la ciutadania representada en el Consell de Participació qui administre la informació i la calendarització per a la realització de la consulta sobre Puerto Mediterráneo.
Segons Juanma Ramón, portaveu de Compromís “el Ple de hui hauria de servir a Sagredo per a què s’acostume a consensuar les iniciatives amb la resta de grups polítics de l’ajuntament”. En opinió del portaveu “Sagredo no pot continuar governant com ho feia Lorenzo Agustí, ja que no té ni de lluny la seua majoria absoluta”. Cal recordar que l’anterior alcalde popular tenia una majoria de 14 regidors de 25, mentre que el PSOE només disposa de 6 (ara 5 per la renuncia d’un d’ells).
“Esperem que amb esta iniciativa el poble de Paterna puga informar-se bé i de manera imparcial sobre Puerto Mediterráneo i puga votar amb llibertat i no teledirigit per un govern local que diu que es manté al marge, però que fa propaganda descarada de l’ATE”. “Desde Compromís” ha dit Ramón, “no entenem com se li pot omplir la boca de participació i no voler utilitzar els mecanismes de que disposa l’ajuntament per fer possible eixa participació. Si vol donar la veu als veïns i veïnes de Paterna, que millor que els Consells de participació per administrar eixa informació i participació?. Molt ens temem que per a Sagredo la paraula ‘participació’, no significa res”.