Carles Martí, regidor de Compromís: “Des que es va aprovar al plenari, ara fa gairebé un any, la creació de la Mesa sobre pluvials a proposta de Compromís, encara no s’ha constituït”

Hui els carrers de molts barris de Paterna s’han convertit en vertaders rius per les pluges torrencials de la nit i el matí. Carrers tallats, places convertides en basses i arbres caiguts han estat la tònica a pràcticament tots els barris. Els sistemes d’arreplegada de les aigües no han funcionat, alguns per ser deficients i altres per estar obstruïts. La conseqüència ha estat que molts carrers i places de Paterna han quedat anegats.
Des de fa molt de temps, Compromís per Paterna, ve demanant la convocatòria de la Mesa de treball sobre pluvials, sense que a hores d’ara, s’ haja obtingut resposta per part de l’equip de govern de Sagredo. Segons declaracions de Carles Martí, regidor de Compromís per Paterna “demanem que l’alcalde, a més de fer-se la foto, en les basses de laminació que va projectar l’anterior equip del PP, que se sente amb el veïnat per tractar el tema dels pluvials el dimecres vinent a la reunió que han demanat els veïns”. Cal recordar que l’anterior equip de govern va dissenyar una canal en obert per evitar les inundacions al barranc del Rubio i que este va ser rebutjat pels veïns. L’ajuntament es va comprometre a seure amb els representants veïnals i els tècnics municipals per tal de buscar una solució consensuada al problema d’esta zona de la Canyada, però a hores d’ara, l’ajuntament no ha donat cap pas per solucionar el problema. Martí recorda que la proposta de Compromís per Paterna és la de crear un pla general de pluvials per a tot el municipi i anar fent nyaps per barris que l’únic que s’aconsegueix és traslladar els problemes d’un barri a altre. “Cal una solució integral i consensuada amb tothom que solucione d’una vegada els problemes amb la pluja. No pot ser que quan cauen més de quatre gotes s’anegue l’abaixador de Santa Rita, zones de La Coma, Campament i el Centre i que carrers de la Canyada es convertisquen en rierols”, afegeix Carles Martí.
Amb el nou govern continuem amb els vells costums dels populars de no vigilar la neteja d’albellons, que en la tardor s’agreuja amb la caiguda de les fulles i que en amb la pluja de hui, ha provocat que nombrosos carrers del centre o de la Coma, s’hagen vist anegats.