La coalició Compromís-Podem ha omplit de gom a gom el teatre Capri en un acte marcat per la participació del públic

20151217_193614

A l’acte han assistit primeres figures polítiques del País com ara, Vicent Marzà, conseller d’Educació i Cultura; Joan Ribó, Alcalde de València; Josep Lluís Albinyana, primer President del Consell Preautonòmic i candidat al Senat i Maria Josep Amigó, Vicepresidenta de la Diputació de València. També comptarà amb la presència del Secretari General de Podem al País Valencià, Antonio Montiel i la candidata al Congrés, Lola Bañón.

L’acte que ha congregat vora 400 persones ha tingut un format interactiu entre candidats i assistents, fugint de les fórmules tradicionals en les que l’orador alliçona al públic.

Ha començat amb un breu parlament del portaveu municipal Juanma Ramón qui ha destacat la importància d’anar més enllà en el canvi que començà el maig passat a molts pobles i què, per desgràcia, no arribà a Paterna “on estem patint la vella política des de dalt que no té en compte al poble ni el deixa obri espais de participació”. Seguidament a intervingut la portaveu local de Podem Beatriz Serrano qui ha recordat que la seua formació “va nàixer per a este moment, per a estes eleccions”.

La primera a parlar ha estat Maria Josep Amigó que ha expressat la necessitat de continuar amb el canvi per a posar a les persones per damunt de les oligarquies. Amigó s’ha mostrat confiada en què el 20 de desembre “omplirem de vots les urnes per a tindre un grup parlamentari que ens represente als valencians. He d’omplir les urnes de somriures per la gent i pel país”.

Per la seua banda Ribó ha senyalat la necessitat de guanyar les generals per tal d’aprofundir en les reformes estatals per a poder continuar amb els canvis als municipis. Uns canvis que massa sovint es troben amb unes lleis estatals que els barren el pas.

Montiel, per la seua banda, ha recordat com les eleccions de 1977 acabaren sent constituents sense haver-se planificat i com les d’este diumenge porten des de Compromís-Podem el desig exprés que siguen constituents.

En aquest sentit l’històric Josep Lluís Albinyana ha recordat que les del 77 foren un engany. Es redactà una constitució sense comptar amb el poble quedant des d’aleshores segrestada la voluntat popular. “Per això” ha afirmat “és el moment de canviar-ho tot per a trencar en el règim que va sorgir d’aquell fals consens”.

Per a finalitzar Vicent Marzà, actual Conseller d’Educació i Cultura, ha posat èmfasi en la falta de finançament al País Valencià i com sense un finançament just “no podrem continuar fent les reformes per a tornar els drets socials i econòmics als valencians”. Per a Marzà “cada vot a #éselmoment, del diumenge vinent, és un professor més, un metge més, un infermer més, etc.”.

L’acte s’ha vist interromput diverses vegades pels forts aplaudiments del públic i ha comptat amb la participació activa de diferents veïns i veïnes que han fet preguntes als candidats.