La majoria del consistori ha votat a favor d’una moció presentada per Compromís per Paterna que demana la retirada d’esta figura urbanística que afavorí l’especulació i el “ladrillazo” durant els governs populars

Compromís per Paterna ha presentat una moció al darrer ple perquè el consistori demanara al Consell la modificació de la Llei 5/2014 i la derogació de la figura de l’ATE (Actuació Territorial Estratègica) que, segons la formació d’esquerres només ha servit per a desenvolupar les polítiques del “ladrillazo i l’especulació urbanística del Partit Popular”.
Amb esta moció, Compromís per Paterna aconsegueix posar d’acord a tots els partits del consistori amb l’excepció del PP que va ser qui creà aquesta figura que, entre altres coses accelera el procés d’aprovació de plans urbanístics i lleva les competències en regulació del territori als ajuntaments. Segons el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, “les ATEs eliminen les garanties de transparència, concurrència i publicitat, donant als promotors privats facultats pròpies de l’administració.
Es dóna la circumstància que l’actual Consell té previst la modificació de l’esmentada llei en els propers mesos. Paterna se suma així a la demanda de retirada d’esta figura tan “perniciosa per al territori valencià”.
Esta legislació que impedeix qualsevol procés de participació ciutadana inherent a la tramitació d’un Pla General d’Ordenació Urbana per part dels ajuntaments, afecta directament al territori paterner, trobant-se pendent de resolució per part de l’administració autonòmica la controvertida ATE Puerto Mediterráneo, projecte heretat de l’anterior govern del PP i que tant mals de cap li ha proporcionat a l’actual equip del PSOE.
Segons manifestacions de Juanma Ramón “celebrem que per fi el PSOE es posicione de manera clara contra la figura urbanística de les ATE i esperem que amb l’aprovació d’esta moció, ens quede a tots clar que Puerto Mediterráneo no té cabuda ni a Paterna ni enlloc. És el moment d’encetar noves formes de fer política obrint el procés de decisió a la ciutadania mitjançant la participació ciutadana. L’ajuntament, a partir d’ara, ha d’obrir un veritable procés de participació per tal de consensuar amb la ciutadania el model de ciutat que volem, una vegada desterrat Puerto Mediterráneo”.