Els regidors de Compromís per Paterna es mostren sorpresos per l’actitud bel·ligerant del PSOE local contra la Diputació de València i la Consellera de Sanitat, Carmen Montón
Des que el PSOE accedira al govern local de Paterna, les situacions surrealistes s’han anat succeint als plens municipals. Ja va succeir al passat mes de desembre quan els regidors del PSOE votaren en contra dels pressupostos que ells mateixos havien aportat a l’ordre del dia. Al darrer ple es van tornar a viure situacions d’este estil amb el PSOE local votant a favor d’una proposta del PP en què es condemnaven unes suposades retallades en els serveis sanitaris a Paterna. El portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón es va posar en contacte amb la Conselleria de Sanitat per analitzar la situació i els responsables d’atenció primària explicaren que tant els problemes amb la pediatra com les deficiències en infraestructures sanitàries són conseqüència directa de les polítiques dutes a terme pel PP els darrers anys. És més, en Conselleria explicaren al portaveu de Compromís, que l’equip de govern de l’ajuntament de Paterna ja havia rebut estes explicacions de mà de la Consellera, Carmen Montón. La qual cosa encara fa més incomprensible l’actitud de l’equip de govern de Sagredo.
Altra situació estranya es va viure quan el regidor de Compromís, Carles Martí va proposar la modificació de crèdit per a poder fer front al pagament del conveni amb l’associació de malalts neuromusculars i que havia estat aprovat per unanimitat al ple de març. L’alcaldessa en funcions, Nuria Campos, va demanar un recés per estudiar la legalitat de la mesura tot i que tant la Secretària com l’Interventor manifestaren la correcció de la proposta. Una proposta que, finalment, va ser votada favorablement per tots els grups menys el socialista.
El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, va criticar també que des del govern municipal s’afirme, públicament, que es crearan 20 places de becaris-precaris quan al plenari no es va aprovar eixa proposta. Una proposta que banda dels dubtes legals que genera, a més a més, contradiu el model progressitat de la nova diputació que dirigeix el socialista Jorge Rodríguez i que vol posar fi a este tipus de treball precari perquè suposa una injustícia que s’utilitze becaris amb salaris de misèria per a substituir a funcionaris.
Des de Compromís per Paterna el seu portaveu municipal, Juanma Ramón ha manifestat “en política cal governar per a tots, però no es pot pretendre contentar a tots. El nostre compromís és amb el nostre poble però des de la coherència del nostre ideari d’esquerres. Per això no entenem les improvisacions i les bandades de l’equip de govern que en res beneficien a Paterna”.