Neus Herrero, regidora de Compromís critica, també, que no s’estiguen substituint les baixes dels treballadors. La qual cosa juntament amb els acomiadaments perpetrats pel PP el 2011 provoquen que les urgències tarden mesos en ser ateses

L’organització d’esquerres ha fet una anàlisi dels serveis socials a Paterna i ha arribat a la conclusió que no funcionen. Per a Compromís, en alguns casos fer que els serveis socials de Paterna funcionaren millor no hauria de suposar ni més despesa ni més esforç. En este sentit apunten que, en alguns casos, seria suficient només amb complir la llei. Com és el cas de la llei 39/2015 i les anteriors (11/2007; 30/1992) que determinen la cooperació entre les diferents administracions públiques, perquè els funcionaris i treballadors de serveis socials, amb l’autorització prèvia dels usuaris, puguen accedir a dades d’altres administracions (per exemple SEPE, l’Agència Tributària, Seguretat Social) necessàries per a tramitar expedients i recursos per als usuaris. Aquestes lleis pretenen agilitzar i simplificar els procediments i, segons la regidora de Compromís, evitaria el pelegrinatge per les diferents administracions que actualment pateixen usuaris de serveis socials. Amb la dilatació en el temps que suposa a l’hora d’accedir a ajudes que, en molts casos, són urgents.
Compromís per Paterna proposa també que els serveis socials estiguen en un lloc amb instal·lacions adequades per tal de garantir que es complisca la privacitat dels usuaris i unes condicions de treball respectuoses amb els treballadors i els usuaris dels serveis socials. No com succeïx en molts casos que les entrevistes es produeixen en instal·lacions que no garanteixen la privacitat per la saturació d’este tipus d’espais.
Altra de les propostes que Compromís fa a l’equip de govern, per tal de millorar els serveis socials de Paterna és que les persones que atenen les cites de serveis socials disposen d’un qüestionari breu per fer un triatge efectiu quan els usuaris sol·liciten els serveis. “Amb això evitaríem donar cita amb un retard de setmanes, fins i tot mesos, quan es tracta d’una urgència” ha manifestat Neus Herrero, que ha afegit “també caldria disposar de manera més àgil dels recursos d’urgència per als usuaris, com ara el xec exprés. Actualment estos recursos no fan honor al seu nom, ja que s’està tardant mesos en ser concedits, tractant-se de necessitats bàsiques i d’urgència”.