Compromís denuncia també que l’ajuntament, governat pel PP, mai va aportar la totalitat dels terrenys necessaris i instarà a que l’actual equip els aporte per a facilitar la finalització

Segons denuncia Compromís per Paterna el projecte original tenia previst la construcció d’una residència per a 40 places però finalment el projecte que es portà a Conselleria només preveia 12 tot i que en la presentació que es féu amb l’aleshores vicepresident de la Generalitat, Juan Cotino, encara es parlava de 40 places. En la presentació el senyor Cotino especificà que “el centre tindrà una capacitat per a atendre a 40 persones en la seua zona residencial i a 20 en la d’atenció diürna”. La previsió era que el Patronat Francisco Esteve en el que participen els ajuntaments de Quart de Poble, Manises i Paterna, es fera càrrec de la gestió.
Segons el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, “durant molts anys l’equip de govern popular va vendre, tant al personal del Patronat Francisco Esteve com a la resta del poble, que anava a construir una residència de 40 places quan en cap moment ho pensava fer. Jugant d’una forma injustificada amb els sentiments i les necessitats de les persones”.
Per a Compromís per Paterna, este afer del Partit Popular deixa molts interrogants. El primer és per què s’enganya al poble anunciant una residència de 40 places quan el que es presenta en conselleria és una de 12? Quant va costar realment la residència tenint en compte que el pressupost inicial, per a 40 places, era de 2,5 milions?
Des de Compromís per Paterna recorden que perquè la residència siga viable econòmicament, cal dotar-la de les places previstes en un primer moment i poder acabar així amb la diàspora que han de fer els veïns de Paterna a Residències a més de 50 quilòmetres de distància. Per això la coalició valencianista portarà al proper ple una proposta perquè es finalitze la construcció de la residència i se sol·licite a la Conselleria de Benestar Social, el compromís de col·laboració per a finalització de la infraestructura.
A més a més, des de Compromís sol·licitaran una valoració al col·legi d’arquitectes sobre el projecte inicial per tal de concloure si el pressupost és ajustat a allò que finalment es va construir.
Per a finalitzar, Juanma Ramón ha manifestat “és necessari aconseguir la finalització de la residència per a donar servei a Paterna i l’Horta Oest, i més si tenim en compte que en esta comarca ja tenim una llista d’espera de més de 80 persones”.