L’organització valencianista considera que la resolució per la que s’aprovà la llibertat horària de València incompleix la llei i per tant ha de ser anul·lada

El 2013 es va declarar, durant el govern del PP, l’obertura comercial total al municipi de València durant tot l’any, en considerar-la Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT). Això, al parer de la coalició d’esquerres, va suposar que els comerços instal·lats a Paterna competiren en desigualtat de condicions amb els homòlegs de València, donat la poca distància que hi ha entre ambdos poblacions.

Des de Compromís per Paterna, el seu portaveu municipal Juanma Ramón ha manifestat que “malgrat aquesta alteració de la competència evident, el procediment de declaració de 2013 pel govern de la Generalitat de cinc zones de gran afluència turística a València es va dur a terme obviant la legalitat”, ja que no es va obrir el tràmit d’audiència als interessats. Aquest tràmit és absolutament fonamental i preceptiu i, en obviar-lo el govern del PP, no va permetre que els afectats a Paterna manifestaren la seua opinió i presentaren al·legacions a eixa declaració.

Per això, des de Compromís per Paterna consideren que hi hagué indefensió de totes aquelles empreses i comerços que no quedaren dins les ZGAT declarades per la resolució de 7 de gener de 2013. “Aquesta indefensió vulnera l’article 24 de la Constitució Espanyola, que reconeix el dret a la tutela judicial efectiva” ha manifestat Juanma Ramón, qui afegeix “si no hi hagué tràmit d’audiència, a pesar del fet evident que hi havia interessats, si aquest tràmit és fonamental i si les declaracions de ZGAT tenen un caràcter de disposició administrativa, es donen tots els requisits per a anul·lar aquesta resolució segons l’article 62 de la Llei 30/1992”. Compromís per Paterna critica l’obscurantisme i la falta de transparència com a “marca dels governs del PP”. Una forma de funcionament, que al parer del portaveu de Compromís, no respectava els drets de la ciutadania en no informar ni reconéixer el dret d’al·legar als afectats.

Per al portaveu de Compromís queda clar que la resolució que desregulava els horaris comercials de la ciutat de València incomplia les lleis i per tant ha de ser anul·lada. “Des de Compromís per Paterna apostem pel nostre comerç de proximitat i el defensem de tots els atacs i pressions a què està sent sotmès per governants que han estat més pendents de garantir els beneficis de les grans empreses, en la majoria de casos de capital estranger, que de garantir la supervivència del nostre teixit comercial com a motor de la nostra economia”.