El Codi de Bon Govern és un compromís amb els valors democràtics, contra la violència, per 0la defensa dels drets humans, la promoció de la igualtat, el respecte a la intimitat i el compromís amb la no utilització dels mitjans públics per a la promoció política ni personal dels càrrecs públics

Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna”Amb esta adhesió volem afavorir el desenvolupament d’unes institucions i administracions públiques íntegres, transparents, eficaces i eficients i encoratjar a la resta de regidors per a entre tots provocar un canvi, també, en les normes de conducta dels càrrecs polítics en les seues actuacions públiques”

En els darrers temps, la qualitat de les institucions públiques i el bon govern es troben estretament relacionades amb les nocions de transparència i rendició de comptes. És per això que des de l’àrea de Bon Govern dirigida per Neus Herrero es volen establir uns mecanismes eficaços de control del poder i sotmetiment a una ètica pública com a elements clau per a la prevenció de la corrupció i la desafecció ciutadana cap a les institucions. Segons la responsable de Bon Govern, este tipus de codi ha estat ja assumit per països amb una alta qualitat democràtica i per organismes internacionals com les Nacions Unides i la Unió Europea. A més, este tipus de codi, es conceben com a instruments de prevenció i persuasió per tal d’evitar conductes poc ètiques.

Per tot això, l’àrea de Bon Govern i Participació Ciutadana va presentar al ple del passat mes de gener este codi per a que els regidors i regidores de la corporació s’adheriren de forma individual i voluntària “més enllà de les decisions que prenguen les organitzacions polítiques. “Les persones subjectes a este Codi es guiaran pels valors democràtics i socials, els principis d’integritat i exemplaritat, la sobrietat en les seues actuacions i el compromís amb l’impuls del govern obert i la bona administració”, ha manifestat el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

El codi preveu el compromís amb els valors democràtics i socials com ara la defensa dels drets humans, la promoció de la igualtat entre home i dona, el respecte a la intimitat, la promoció de la normalització del valencià i el compromís contra la violència. També inclou valors d’integritat i exemplaritat i més en concret, al seu article 21 preveu un bon ús de la publicitat institucional, explicitant que “les persones subjectes a aquest Codi s’abstindran d’utilitzar la comunicació publicitària institucional per a fins partidistes o com a element de propaganda personal. La publicitat institucional que realitzen les organitzacions i institucions públiques s’ajustarà sempre als principis d’interés ciutadà, veracitat i lleialtat institucional”.

“Des de Compromís apostem per la transparència, la legalitat i l’ètica. Per això portàrem este codi de Bon Govern al Ple i, ara, el signem públicament” ha declarat Juanma Ramón.

El portaveu ha destacat, també, la necessitat que tots i cadascun dels regidors s’adherisquen, independentment del partit polític al que pertanyen, de manera “individual i voluntària”, a este codi per evitar conductes del passat en què s’ha gestionat les administracions públiques com si d’un “cortijo” particular es tractara. Desenvolupant xarxes clientelars i confonent allò públic amb allò privat amb viatges a l’estranger pagats per tots i utilitzant els mitjans municipals per a la promoció personal”.