. La regidoria de la Dona, dirigida per Carmen Gayá, ha organitzat una setmana amb nombroses activitats: exposicions, música en directe, animacions infantils, xerrades i rutes guiades són algunes de les activitats que la regidoria ha organitzat enguany i que culmina amb la presentació del PLA D’IGUALTAT MUNICIPAL

. Carmen Gayà, regidora d’Igualtat: “Des d’Igualtat volem impulsar l’associacionisme i donar suport a les dones en les seues accions d’empoderament i creixement personal i col·lectiu. Busquem, també, la implicació dels homes del municipi en la defensa de la igualtat.”

Paterna s’ha bolcat, enguany, en la commemoració del dia Internacional de la Dona amb tot un seguit d’actes culturals, cívics i socials. Amb motiu del 8 de març, la regidoria d’Igualtat preparà una setmana amb nombroses activitats que començaren el passat dia 1 de març i que finalitzaran el dia 8, data en què es commemora el dia internacional.

Entre les activitats realitzades cal destacar la presentació de l’aplicació mòbil “D’IGUAL A IGUAL”, una aplicació que serveix per a detectar actituds masclistes en les relacions de parella entre la joventut. La presentació va córrer  a càrrec del Secretari Autonòmic d’Inclusió Social i màxim responsable de l’Agència Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibáñez. L’Acte que va tindre lloc el passat dilluns 6 de març, a l’Auditori Antonio va comptar amb la presència d’alumnes de 3 instituts de Paterna, que tingueren l’oportunitat de debatre al voltant de les actituds masclistes amb el Secretari Autonòmic.

Un dia abans, el diumenge 5 de març pel matí, la regidoria va organitzar una passejada per la Vallesa amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de la Canyada. La passejada, a la que acudiren vora 100 persones, acabà al Mirador de la Reina amb un esmorzar de germanor.

El dia 8 de març, dia Internacional de la Dona, a les 10:30 del matí, tindrà lloc a la porta de l’ajuntament la lectura del manifest a càrrec de les representants de les associacions de dones de Paterna, a les 11:00 ,al saló de plens de l’ajuntament, tindrà lloc el ple de la dona on, a més, es presentarà el PLA D’IGUALTAT MUNICIPAL. A les 14:00 hi haurà un dinar amb ball, organitzat per les associacions de dones del poble. I el punt final d’aquesta setmana carregada d’activitats tindrà lloc eixe dia, a les 20:00 al Teatre Capri, amb el concert “Café de Fel” on les dones prendran l’espai i la crítica a ritme de jazz.

 

Pla d’Igualtat Municipal

La responsable de la regidoria d’igualtat ha avançat que durant la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març es presentarà el Pla d’Igualtat Municipal. Un pla que s’està elaborant entre tots els agents socials de Paterna implicats en la recerca de la igualtat. Este pla preveu, entre altres coses, impartir la formació necessària en igualtat de gènere per al cos de treballadors i treballadores de l’ajuntament, associacions i professorat per tal d’incorporar el llenguatge inclusiu a totes les facetes de l’administració local. Amb este pla que està elaborant el departament d’Igualtat, amb la participació del Consell Sectorial de la Dona, també es pretén facilitar la incorporació de la perspectiva de gènere en la contractació pública, buscar sinergies i crear ponts entre els diferents departaments i les distintes administracions públiques per abordar les qüestions de gènere.

En l’apartat de participació ciutadana i associacionisme, el pla té la intenció de propiciar l’empoderament femení mitjançant l’associacionisme inclusiu i intercultural i facilitant la formació i sensibilització de la igualtat de gènere en les associacions del municipi.