• La iniciativa naix de la regidoria de Desenvolupament Humà i Polítiques Inclusives i pretén facilitar als ciutadans i ciutadanes de Paterna accedir a les ajudes al lloguer concedides per la Conselleria de Vivenda.
  • Juanma Ramón, Tinent d’Alcaldia de Desenvolupament Humà: “Som conscients de les necessitats que té una part de la població d’accedir a les ajudes que dóna la Generalitat per al lloguer de vivendes. Per això, amb estos tallers d’assessorament pretenem ajudar a realitzar unes tramitacions que, en molts casos, són complexes i costoses.

Les ajudes foren convocades el passat 25 d’abril mitjançant una resolució de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori. En esta resolució només es dóna un mes de termini per a la sol·licitud de les ajudes. Per això des de la regidoria que dirigeix Juanma Ramón, atenent al poc de temps que es disposa i als canvis respecte a les tramitacions del passat exercici, ha decidit innovar a l’hora de fer front a estos requeriments i els seus terminis d’entrega comptant amb els recursos de què disposa la regidoria.

De fet, des de Serveis Socials, senyalen la impossibilitat de realitzar, com es feia fins ara, l’habitual cita prèvia amb els tècnics de referència per a assessorar els usuaris d’estes ajudes i es va proposar esta fórmula de formació per a la realització dels tràmits que resulta més ràpida i eficaç donades les circumstàncies.

Segons manifestacions del regidor de Polítiques Inclusives, Juanma Ramón, “s’ha cridat a més de 140 persones oferint-los informació i suport en la tramitació de les ajudes. Una part d’estes persones ja tramitaren el passat any les ajudes i l’altra part han estat proposats pels tècnics de serveis socials com a possibles beneficiaris d’estes mesures”.

De moment s’han realitzat dos sessions col·lectives al barri de l’Alborgí a les quals han assistit més de 90 persones. Encara queda una altra sessió al Centre Polivalent de l’Alborgí el pròxim 15 de maig i una altra a la Coma en data i hora per determinar.

Des de la regidora de Desenvolupament Humà s’ha destacat l’èxit de les diferents convocatòries i el grau de satisfacció expressat pels usuaris i usuàries que agraeixen la proximitat, facilitat i bona atenció.