• La campanya ‘Sense barreres, comerç accessible per a totes i tots’ té com a objectiu conscienciar als propietaris d’establiments de Paterna de la necessitat que els seus negocis siguen accessibles per a tothom, alhora que estableix unes recomanacions per orientar als comerciants de com fer-ho.
  • Carles Martí, regidor de Comerç: “Amb la campanya ‘Sense barreres, comerç accessible per a totes i tots’, volem, també, facilitar l’accés dels i les propietàries dels comerços a les diferents subvencions que s’atorguen, des de cadascuna de les institucions implicades, per a fer els establiments accessibles”

Paterna enceta la campanya ‘Sense barreres, comerç accessible per a totes i tots’. Una campanya destinada a assessorar els propietaris de comerços de la localitat de quins elements cal tindre en compte a l’hora de fer les reformes necessàries per a fer els seus establiments accessibles. Per a fer possible estes obres de reforma, l’ajuntament, posa a l’abast dels comerços el seu equip tècnic per tal que assessoren de quins són els elements a tindre en compte a l’hora de fer les modificacions per a fer els establiments accessibles. La regidoria que dirigeix Carles Martí, ha repartit, també entre els diferents comerços de la població, un manual on s’explica com realitzar estes reformes. Rampes d’entrada, portes, tipus de paviment, banys, recorreguts dins l’establiment, punts d’atenció, etc. Són alguns dels elements que analitza el manual repartit per la regidoria de Comerç. Sobretot incideix en l’obligació de tindre accessos, itineraris i serveis higiènics accessibles.

Segons el regidor, Carles Martí, per a facilitar l’accés de totes les persones al comerç local cal la implicació i complicitat de totes les administracions responsables, la dels comerciants del poble i la del públic en general. És per això, que des de la regidoria de Comerç, també assessoren els i les comerciants per tal de facilitar-los l’accés a les diferents subvencions que atorguen cadascuna de les administracions implicades. A més, des de Comerç s’està posant en marxa una campanya informativa per tal que qualsevol ciutadà o ciutadana, mitjançant un dispositiu, puga saber quins comerços compleixen la normativa i són completament accessibles per a totes les persones.

“Aquesta campanya, inclosa en la línia general de la regidoria de fer un comerç local més amable per a la ciutadania, compleix un doble objectiu, conscienciar als nostres comerciants de la importància d’adequar els seus establiments a les necessitats dels seus clients i per una altra, eliminar les barreres i entrebancs que es troben les persones amb mobilitat reduïda.” Assenyala, Carles Martí.