• Les noves bases, refrendades pel Consell Territorial de Participació Ciutadana i el Consell Sectorial de Benestar Social, objectiven al màxim els requisits per a poder accedir a la prestació. A més, des que va ser implantada a Paterna, el pressupost destinat a este recurs s’ha triplicat.
  • Juanma Ramón, regidor Polítiques Inclusives: “amb la Targeta Solidària apostem per afavorir l’autonomia de les famílies usuàries d’este tipus de prestació garantint la seguretat alimentària a l’hora que lluitem contra l’exclusió social ”

El responsable de Polítiques Inclusives i Desenvolupament Humà, Juanma Ramón va presentar ahir al Consell Territorial de Participació Ciutadana les noves bases reguladores de la Targeta Solidària. Una targeta que, en 2017 va cobrir les necessitats alimentàries bàsiques de centenars de famílies. Juanma Ramón ha destacat els 270.000 euros amb què està dotat inicialment el Programa de Seguretat Alimentària per al 2018 i l’objectivació dels requisits per a poder accedir a esta Targeta. “Esta targeta suposa un avanç important en la lluita contra l’exclusió social i per a garantir la seguretat alimentària de les persones que la crisi i les retallades llançaren fora del sistema” ha manifestat Juanma Ramón.

Els usuaris de la Targeta Solidària podran adquirir els productes alimentaris, d’higiene personal i de neteja de la llar als establiments de Consum gràcies a un conveni signat entre la cooperativa valenciana de supermercats i la regidoria de Desenvolupament Humà i Polítiques Inclusives de l’ajuntament de Paterna. La targeta tindrà un saldo mensual d’entre 75 i 175 euros, depenent del nombre de membres de la unitat familiar. La targeta tindrà una validesa de 6 mesos, i es podrà sol·licitar fins al 30 de juny de 2018 “En esta primera fase podrem atendre entre 270 i 330 famílies, tot i que es podrà ampliar la dotació del programa si així es considera, mentre esperem l’entrada en funcionament de la Renda Valenciana d’Inclusió”.

La taula de baremació de les sol·licituds estableix un màxim i un mínim de punts atenent a la situació laboral, nombre de membres de la unitat familiar i les seues circumstàncies socials.

Les bases reguladores de la Targeta Solidària per al 2018 han comptat amb el vistiplau del Consell Sectorial d’Inclusió Social i el Consell Territorial de Participació Ciutadana, màxim exponent, este últim, dels òrgans de participació ciutadana de Paterna.

Des de 2017, l’àrea de Polítiques Inclusives, els treballadors socials i educadors han estat realitzant el seguiment de les famílies beneficiàries de la Targeta Solidària mitjançant entrevistes individualitzades amb els i les usuàries. “Un estudi de la casuística que ha permés millorar les bases de 2017” ha manifestat Juanma Ramón. Segons este estudi, el grau de satisfacció de les famílies és alt, ja que els permet administrar la seua economia domèstica ajudant a pal·liar els casos d’emergència social. El millor indicador del funcionament del programa és la reducció de les prestacions d’emergència habituals fins ara.

“Continuem apostant per programes que afavorisquen l’autonomia de les persones” conclou Juanma Ramón