La formació valencianista presentarà al proper ple una moció de suport als actes del 8 de març i exigint al govern estatal que es legisle l’equiparació salarial entre homes i dones

Per a la coalició d’esquerres, el Govern Central és “incapaç de prendre mesures que vagen encaminades a fomentar la reducció de l’escletxa salarial. Per si això no és prou negatiu, el President del govern ha protagonitzat en les darreres setmanes declaracions donant a entendre que la igualtat salarial no és una prioritat per a l’executiu.  Tot i això, les retallades en les partides d’igualtat continuen mantenint-se i les polítiques adoptades per part del govern ignoren totes les desigualtats en matèria laboral i econòmica a les que ens veiem sotmeses les dones a diari” denuncia Camen Gayà.

Compromís per Paterna posa com exemple a seguir, en qüestions d’igualtat a Islàndia. El primer país que ha aprovat una llei sancions per a les empreses i organismes públics, que no demostren que les seues treballadores i treballadors guanyen el mateix jornal pel mateix treball realitzat.

Segons denuncia Compromís, a l’Estat espanyol, la situació dista molt de la d’Islàndia, o altres països del nostre entorn, com Alemanya, França, Noruega o Dinamarca. La bretxa salarial de l’Estat espanyol es situa en un 23,25%, un 34% en el cas de la Comunitat Valenciana. Això vol dir, una mitjana de 6100€ anuals menys per una treballadora que desenvolupa una feina d’igual valor que un home.

“Les accions portades a terme per part del govern central per promocionar la igualtat real i efectiva entre homes i  dones són clarament insuficients.  La inexistència d’un Ministeri d’Igualtat propi i independent ens preocupa de manera considerable, però ens preocupa més si cap la poca perspectiva de gènere d’algunes de les campanyes impulsades per part del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat” afegeix Carmen Gayà.

Per tot això, les dones que treballen al Grup Municipal de Compromís per Paterna han decidit sumar-se a la vaga general de dones del 8 de març.  Al proper plenari presentarem una moció amb les exigències que el consistori hauria de traslladar al govern central. Entre altres, una llei d’equiparació efectiva salarial entre homes i dones que incloga recursos en inspecció del treball per a detectar i sancionar discriminacions directes i indirectes salarials per raó de sexe.