Compromis lamenta que el PSPV promoga amb el suport de PP i C’s la paralització de les polítiques socials del Consell

Martí ha anunciat que recurrirà l’acord plenari davant la Delegació de Govern

El regidor d’Urbanisme de Paterna, Carles Martí, ha asegurat que, per ser fidel amb l’acord de govern del Batà, “en cap moment” executarà la decissió presa per PSPV, PP i C’s, de paralitzar les polítiques socials i de protecció de la infància per que això suposa “atemptar contra els drets dels xiquets i xiquetes” que més necessiten del suport i estima dels veïns i veïnes de Paterna.

Martí s’ha pronunciat d’aquesta manera en acabar el ple on l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, amb el suport del PP i C’s, ha executat l’amenaça de paralitzar les llicències per a la instal·lació d’una casa d’acollida per a xiquets i xiquetes al barri de Montecanyada, sense tindre en compte que la llei empara el dret superior del menor per damunt d’altres consideracions.

El regidor d’Urbanisme, Carles Martí, ha fet estes declaracions en acabar el Ple Extraordinari en el qual PP, Ciudadanos i PSOE han votat, una iniciativa d’este últim, contra la instal·lació d’un Centre d’Acollida de Menors al barri de Montecanyada.

A més, Martí ha posat en dubte la legalitat d’este acord, ja que la suspensió de llicències “no té cap fonament jurídic. Tan sols és una voluntat política totalment contraria als Acords del Bata i a les polítiques que el Consell del Botànic esta duent a terme en matèria de

protecció del menors.

En este sentit, ha recordat que Paterna va votar constituir-se com a ciutat educadora amb el següent acord: “Manifestar la voluntat de participar i implicar-se en totes aquelles accions que s’impulsen des del Consell de la Generalitat Valenciana per a la protecció de la infància víctima de violència”. I que esta moció “va comptar amb els vots favorables dels que ara voten en contra dels drets dels infants i de les polítiques del Consell del Botànic”.

Per a Compromís esta falta de coherència no pot justificar-se amb l’excusa de demanar la participació ciutadana com fan des del grup socialista: “De la mateixa manera que no es preguntaria per un centre d’acollida i protecció per a dones maltractades, es una aberració preguntar per la instal·lació d’una llar per a les persones més vulnerables de la nostra societat, com son els xiquets i xiquetes que necessiten la protecció de l’administració i l’acollida i comprensió de la societat. I més, quan es tracta d’una qüestió a la que la llei atorga un estatus d’especial protecció”, ha assenyalat el regidor Carles Martí.

Per la seua banda, la regidora de Participació Ciutadana, Neus Herrero ha criticat també que s’apel·le, des de les files socialistes, a la participació ciutadana, ja que este dret de la ciutadania mai pot passar per damunt d’un dret fonamental reconegut per les Nacions Unides com són els drets dels infants: “No es pot votar sobre els drets fonamentals de les persones i no seré jo qui inicie un procés que ataca els drets fonamentals de xiquets i xiquetes”. “a més a

més cal recordar que en els últims processos de participació ciutadana ni PP ni PSOE ni Ciudadanos han proposat l’ampliació de les dotacions públiques a Montecanyada, pel que resulta, ara, curiós que es reclamen estes dotacions per als menors en acollida”. Herrero també s’ha preguntat que si el barri es bo per a viure per a totes les famílies que allí ho fan, “per què no pot ser-ho per als xiquets i xiquetes que per desgràcia no tenen familia o la seua familia es perjudicial per a la seua educació”.

Finalment, el Primer Tinent d’Alcaldia, Juanma Ramón, ha apel·lat a la coherència del que suposa fer polítiques de progres en un govern de canvi: “Paterna es un poble on la seua gent es solidària i per això demanem al grup socialista i a l’alcalde, que estiga a l’altura de la solidaritat dels seus veïns i veïnes i que cese en les seues intencions de paralitzar les polítiques socials al municipi”.

Ramón ha insitit en que el primer eix que cus el govern de canvi a la Generalitat Valenciana, després de 20 anys de polítiques de destrucció dels serveis socials i de protecció per part del PP, es el de ‘Rescatar Persones’. Per això es pregunta què pensarà d’este atac a les polítiques publiques de protecció el secretari general del PSPV, Ximo Puig, que dona suport i és firmant de l’Acord del Botànic.