• Més d’un centenar de professionals s’han donat cita al teatre Capri de Paterna per conèixer de la ma de regidor d’Inclusió Social, Juanma Ramón, els detalls d’este Pla.
  • Juanma Ramón, Primer Tinent d’Alcaldia de Polítiques Inclusives: “Els Serveis Socials són un dret de tota la ciutadania junta a les pensions, l’educació i la sanitat. Amb este Pla volem rellançar esta importantíssima pota de l’estat del benestar”
  • Mercé Martínez, Dtora. Gral. Serveis Socials: “Ha sigut un repte per a nosaltres canviar el marc normatiu per poder desenvolupar la pota de Serveis Socials, que junt a sanitat, educació i pensions conformen les quatre potes en les quals s’ha d’assentar l’estat del benestar.

 

El Pla director de Serveis Socials, presentat hui pel titular d’Inclusió Juanma Ramón, pretén ser la base des de la qual projectar l’acció social municipal amb plantejaments a mitjà i llarg termini que actuen sobre els efectes de l’exclusió però també tenint molt en compte la prevenció de situacions que puguen conduir a l’exclusió. A la presentació ha participat, també, la Directora General de Serveis Socials, Mercé Martínez.

Els objectius específics d’este Pla van dirigits a l’adequació i la racionalització dels recursos, a l’adaptació del servei a la modernització que comporten les noves tecnologies, al foment de la participació ciutadana com una forma d’empoderament i al desenvolupament d’una programació dirigida a la prevenció, la formació i la intervenció social amb col·lectius en situació d’exclusió. El pla preveu tindre especial incidència en els infants i les dones, com a col·lectius especialment vulnerables. A més pretén aportar més personal per a reduir la burocràcia i marcar un model que fuig de l’assistencialisme.

En este sentit el Primer Tinent d’Alcaldia d’Inclusió, Juanma Ramón, ha explicat que Pla Director s’estructura en quatre línies estratègiques: l’atenció a les persones i les famílies, acció comunitària, acció formativa i millora de la qualitat en els serveis socials.

Per a dur endavant estes línies estratègiques, els Serveis Socials Generals de Paterna quedaran integrats pels Serveis d’Informació, Orientació i Assessorament tècnica, dirigit a tots els ciutadans i ciutadanes per a informar i assessorar al voltant dels drets dels i les usuàries; el Servei d’Ajuda a Domicili que prestarà atenció de caràcter domèstic, psicològic i educatiu quan la situació individual o familiar siga d’especial necessitat. A banda es desenvoluparan programes de Cooperació social per a impulsar i fomentar la iniciativa social, el associacionisme, la integració social i el voluntariat i Programes de Convivència i Reinserció Social orientats a promoure la convivència social i familiar i possibilitar la integració en la comunitat.

Durant l’acte de presentació, Juanma Ramón, ha destacat que este pla pretén donar un impuls per tal de rescatar a les persones que es troben excloses o en perill de ser excloses del sistema, dotant ferramentes d’empoderament tant a nivell individual com col·lectiu per a aconseguir la reinserció social de molts ciutadans de Paterna.

Juanma Ramón, Primer Tinent d’Alcaldia d’Inclusió Social: “Cal destacar que per primera vegada, Paterna tindrà un Pla Director de Serveis Socials. Un pla que fuig de l’assistencialisme i se centra en l’empoderament tant individual com col·lectiu de les persones, amb programes de prevenció, de formació i propiciant l’autoorganització d’aquells col·lectius més susceptibles”.

Mercé Martínez, Directora General de Serveis Socials: “Els darrers anys hi hagué un atac a totes i cadascuna de les potes del benestar social: educació, sanitat, pensions i serveis socials. Per això des que accedirem al govern de la Generalitat ens plantarem com a principal repte rescatar persones apostant per enfortir i desenvolupar estes quatre potes del benestar dels valencians i valencianes