El passat divendres es va celebrar l’última sessió de la comissió de investigació de la gestió de GESPA des de la seua creació. Bàsicament la conclusió a la que aplegaren tots els grups, menys el Partit Popular, es clar, que els anys de gestió de l’empresa pública per part del Partit Popular estan plens de irregularitats i de mancança de procediments adients a una empresa pública, tant en la contractació de personal, la contractació amb proveïdors i en la formació als treballadors.

Compromís per Paterna, a les seues conclusions, ha deixat patent que la contractació tant dels directius de l’empresa com de la resta de treballadors baix la presidència del Partit Popular, ha segut un “coladero de enchufismo” i de pagament de favors per part dels anteriors dirigents. “Quan tens una empresa pública que no respecta les regles de contractació de personal, qui ho paga son els ciutadans de Paterna, que no han tingut la possibilitat d’optar a un treball en l’empresa” ha declarat el regidor de Compromís per Paterna, Carles Marti.

Tant en les auditories com en les declaracions, es posa de manifest el que Compromís ha denunciat de fa molts anys, GESPA ha contractat repetidament a les mateixes empreses sense processos de selecció de la millor oferta per un mandat polític manifest. “Un altra cosa que des de Compromís hem denunciat sempre es que el PP en l’última etapa tenia la intenció de tancar l’empresa, fet que es demostra en dos informes fets a mida per part de Broseta y de Tecum”, informa Martí.

Aquestes empreses han estat contractant amb l’empresa anualment per damunt dels límits que permet la llei, per això, des de Compromís sol·licitem a l’Ajuntament que investigue aquests contractes i exigisca les responsabilitats corresponents, si cal penals en aquests fets. Per últim, com a exemple de la gestió irregular del PP, la auditoria reflexa una contractació per part de la directora de màrqueting, Amparo Burgos, a una empresa de la seua propietat.

Per a la coalició valencianista també destaca que en la comissió hi ha un fet que no ha quedat aclarit, ni en les auditories ni en les declaracions, si la contractació en 2015 de 3 directius baix la presidència del Partit Socialista, es va realitzar d’acord a llei. Existeixen contradiccions sobre els motius de la contractació i del procés que es va seguir.

“Aquestes irregularitats no poden quedar tapades pel tancament en fals d’aquesta comissió, l’ajuntament ha de demanar les responsabilitats que corresponguen en cada cas i iniciar els processos de investigació i denuncia dels fets que han quedat demostrats en aquesta comissió, fins a les últimes conseqüències. La ciutadania te dret a saber i l’Ajuntament ha de recuperar aquells diners que han segut malbaratats presumptament per una gestió nefasta i ens molts casos amb una presumpta gestió al marge de la llei” Comenta Carles Marti.