Compromís per Paterna ha presentat una moció per a debatre al pròxim ple per tal de que Paterna conte amb un monument homenatge a les Falles del municipi. “Actualment, el nostre poble disposa de monuments a les nostres festes de Moros i Cristians, i el monument al tirador de la Cordà; però no disposem de cap monument homenatge a les festes de les Falles”, indica el portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón. 

Tradicionalment el món de les falles a Paterna ha sigut un exemple de convivència, integració i de responsabilitat amb la protecció de la cultura valenciana. Aquesta ampla tradició i història es evident atenent a la gran activitat social i cultural desenvolupada per les diferents comissions als seus barris i com no, en la implicació de la Junta Local Fallera al mon cultural, festiu i associatiu de Paterna, més enllà de les activitats falleres, indiquen des de la coalició valencianista.

Juanma Ramón ha volgut destacar que: “En l’ actualitat al poble de Paterna tenim 17 comissions falleres, punt de trobada de més de 2000 fallers i falleres que mereixen el reconeixement com a testimonis o hereus d’una tradició festiva i cultural valenciana instaurada ininterrompudament  a Paterna des de fa 50 anys, per això cal retre l’homenatge que mereixen els fallers i falleres pel seu incansable treball”.