Compromís per Paterna, sempre sensible a les peticions procedents dels músics i dels seus representants, ha tingut l’ocasió de rebre les inquietuds del Centre Musical Paternense, en allò relatiu a l’adquisició d’instruments i als gravàmens fiscals que se’ls hi aplica. Per això la formació valencianista vol adherir-se a la petició del CMP i trasllada al Govern espanyol, mitjançant una moció presentada al pròxim plenari, la petició per tal d’aconseguir una normativa d’aplicació de l’IVA més favorable envers la compra d’instruments musicals. En la moció, Compromís per Paterna insta al Govern de l’Estat espanyol a revisar i modificar el tram d’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, fent-lo baixar de l’actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible.

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, ha destacat que “L’ Estat espanyol ha d’entendre la importància cultural i educativa que representen les bandes de música per als valencians i valencianes”

Al territori valencià es poden contar per centenars les societats musicals que dediquen un esforç considerable a la formació musical del nostres joves. Persones joves i també de més majors que mantenen uns hàbits d’estudi i de treball constant. Persones, agrupacions i societats musicals, imprescindibles per a modular una autèntica vertebració territorial i una ocupació cultural de dimensions extraordinàries. Cal ressenyar que el col·lectiu de les societats musicals solament del País Valencià Valenciana sobrepassa el 50% del nombre total de societats musicals espanyoles. A més, en l’àmbit territorial exclusiu de la província de València hi trobem una important concentració de prop de 330 societats musicals, respecte a les 1.100 que hi ha en tot l’estat espanyol, argumenten fonts de la coalició valencianista.

“Per tal de fer efectiu el seu treball, tant les agrupacions com les societats musicals necessiten d’un material fonamental, ben particular i específic: els instruments musicals, els quals esdevenen la principal eina per al desenvolupament musical dels músics. Al nostre País les escoles de música i les bandes son un tret indispensable a la nostra cultura i a la formació de la nostra joventut” ha manifestat Juanma Ramón.