Compromís per Paterna assegura que el projecte comercial de Intu Mediterrani no té “llum verda” per a la seua execució i que l’alcalde, al qual titllen de “simple comercial dels anglesos”, esmente perquè el Consell no ha entrat a valorar “si el projecte està bé o malament” o “si compleix o no la normativa actual”.

Sagredo, del PSPV-PSOE, va anunciar el dilluns que el projecte de Intu Mediterrani “segueix avant” després que la Conselleria de Medi Ambient haja admés les al·legacions presentades pel consistori el passat 21 de gener.

Segons un comunicat de Compromís remés aquest dimarts, aquest tràmit “simplement és una contestació de la Conselleria” en la qual diuen a l’Ajuntament que el projecte que es realitzarà segons les al·legacions presentades “no el coneixen” i els dóna noranta dies “per a presentar un nou projecte amb les noves modificacions”.

“Quan Sagredo diu que el projecte ha traspassat les tanques que li ha posat Compromís està mentint, i quan li diu als ciutadans que ja està tot clar, els està mentint”, han indicat des de la coalició.

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, ha subratllat que el projecte de Intu Mediterrani “comença de zero” i “sabent que el seu model és el contrari al que pensa el Govern del Botànic”.

“Sagredo ha de dir la veritat als seus veïns i no actuar com un simple comercial dels anglesos que volen fer el negoci al nostre poble”, ha assenyalat.

La Conselleria de Medi Ambient ha comunicat a l’Ajuntament de Paterna, una vegada presentades les al·legacions, l’obertura d’un expedient d’avaluació ambiental estratègic perquè present la documentació completa modificada, per al que té un termini de tres mesos.

Segons la Conselleria, el planejament terciari proposat continua en la fase zero.