Programa 2011-2015

Alborgí és un dels barris de Paterna amb més història. Moltes coves estan en Alborgí, té un parc molt agradable, i a més també està molt pròxim al parc Central. És un dels barris més poblats de Paterna, amb quasi 10.000 habitants. I per a millorar la seua qualitat de vida és necessari que es realitzen dos infraestructures que depenen dels diners de l’administració autonòmica: una escoleta infantil per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys i el tramvia que unirà Alborgí amb Lloma Llarga i València.

La Generalitat ha donat més importància a la Fórmula 1, a Terra Mítica, a la Copa América… que han segut molt cars i que han anat en detriment de necessitats de la ciutadania com la salut, l’atenció als majors o a la gent sense treball i sense subsidi. En les pròximes eleccions també pot canviar el govern autonòmic, i des de la Generalitat, la Coalició Compromís donarem preferència a les inversions per a millorar el dia a dia de la gent.

Actuacions senzilles i econòmiques que Compromís farem des de l’Ajuntament per a millorar la vida a Alborgí:

● Pavimentarem el solar del carrer Ramón Ramia el condicionarem per a aparcament.

● Posarem més contenidors de reciclatge i controlarem que s’utilitzen correctament.

● Millorarem la neteja i vigilarem que es complisca l’ordenança que obliga els amos de gossos a arreplegar els excrements.

● Ampliarem el carril bici i el connectarem amb la resta del municipi.

● Posarem més elements de gimnàstica en els parcs.

● Millorarem el manteniment de les zones verdes, especialment del parc Central.

● Millorarem la lluminària amb faroles de baix consum i que no produïsquen contaminació lumínica.

● Obrirem el pati dels col·legis Vicente Mortes i Ausiàs March cada dia quan acaben les classes i els caps de setmana per a aprofitar les pistes com a poliesportiu per al barri, i garantirem un bon manteniment de les instal·lacions.

● Tindrem una programació cultural estable amb música, teatre, cinefòrum, activitats per a menuts… en l’antiga casa de la cultura, que ara està desaprofitada.

El nostre compromís és fer totes les actuacions amb la participació veïnal. Des dels pressupostos participatius fins a la participació en el disseny dels projectes. Així el resultat serà més satisfactori perquè es farà atenent les necessitats concretes de la gent. Per això, estimularem la participació tant de persones particulars com de totes les associacions del barri (falles, associacions esportives, associació de veïns, de comerciants, comparses, etc.) en cada projecte.