Programa 2011-2015

El barri Centre és un pol d’atracció de veïns i veïnes de tota Paterna: al carrer Major i als seus voltants van a comprar persones de tot el municipi, i també té edificis importants com el Museu de Ceràmica, l’Ajuntament, la Cova Gran o la Torre de Paterna. Per això, este barri, el nucli més emblemàtic de la població, ha d’estar cuidat especialment, perquè és la carta de presentació de Paterna per als altres barris i per a gent d’altres poblacions. D’altra banda, el barri Centre necessita dos infraestructures importants que depenen dels diners de la Generalitat: un centre de dia públic de majors i una escola infantil per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, pública i gratuïta.

La Generalitat ha donat més importància a la Fórmula 1, a Terra Mítica, a la Copa América… que han segut molt cars i que han anat en detriment de necessitats de la ciutadania com la salut, l’atenció als majors o a la gent sense treball i sense subsidi. En les pròximes eleccions també pot canviar el govern autonòmic, i des de la Generalitat, la Coalició Compromís donarem preferència a les inversions per a millorar el dia a dia de la gent.

Hi ha altres actuacions senzilles i econòmiques que Compromís farem des de l’Ajuntament en el barri Centre:

● Repararem les voreres que no estan en condicions.

● Posarem més contenidors de reciclatge i els soterrarem.

● Millorarem la neteja i vigilarem que es complisca l’ordenança que obliga els amos de gossos a arreplegar els excrements.

● Obrirem alguns solars que ara estan vallats per a aparcaments públics.

● Obrirem el pati dels col·legis Cervantes i Villar Palasí cada dia quan acaben les classes i els caps de setmana, per a aprofitar les pistes com a poliesportiu per al barri, i garantirem un bon manteniment de les instal·lacions.

● Millorarem el manteniment dels jardins i instal·larem elements per a fer gimnàstica.

● Millorarem la lluminària amb faroles de baix consum i que no produïsquen contaminació lumínica.

● Tindrem una programació cultural estable amb música, teatre, cinefòrum, activitats per a menuts… en la Cova Gran, que ara està desaprofitada.

● Acabarem el parc central i arreglarem els actuals desperfectes.

● Posarem més il·luminació en el jardí del carrer del Cristo i també jocs infantils.

● Posarem en valor l’horta de Paterna, com a part del Parc Natural del Túria, i iniciarem un programa pilot d’agricultura ecològica per a fer de l’agricultura una activitat sana, rendible i creadora d’ocupació.

● Generalitzarem els horts d’oci en l’horta de Paterna.

El nostre compromís és fer totes les actuacions amb la participació veïnal. Des dels pressupostos participatius fins a la participació en el disseny dels projectes. Així el resultat serà més satisfactori perquè es farà atenent les necessitats concretes de la gent. Per això, estimularem la participació tant de persones particulars com de totes les associacions del barri (falles, associacions esportives, associació de veïns, de comerciants, comparses, etc.) en cada projecte.