CANDIDAT A CAP DE LLISTA:


Juanma Ramón


Facebook: www.facebook.com/juanma.ramonpaul

Twitter: @juanma_ramon


Sóc Biòleg i Màster en Estratègies i Gestió Ambiental per la Universitat de València. Les primeres experiències laborals ‘no remunerades’ varen ser les practiques formatives derivades de la Llicenciatura i el Màster com:

  • Departament de Mediambient de CCOO-PV: per realizar un estudi sobre els vessaments industrials del Poligon Font del Gerro al Riu Turia
  • Institut de Medicina Legal de València – Ecotoxicologa Forense/Fiscalia de Medi Ambient: col·laborant en les pericials, informes, inspeccions amb SEPRONA derivades de Diligències d’Investigació Penal en delictes ambientals arreu tot el País Valencià.
  • Aigües de l’Horta: Per a la realització del TFM sobre la “Reutilització d’Aigües depurades de la EDAR de Paterna per a usos ambientals al PN del Turia”

Derivat de la meu formació acadèmica, des de 2003 vaig desenvolupar la meua experiència professional en diferents empreses dedicades a la Gestió del Cicle Integral de l’Aigua, desenvolupant projectes ambientals de Torrent o Silla i, en 2006 passe finalment a formar part de la plantilla de l’empresa Aigües de Paterna com a tècnic de mediambient.

Des de 2011 sóc regidor de Compromís a l’Ajuntament de Paterna.

 

PER QUÈ EM PRESENTE A PRIMÀRIES

Ja no se, si vaig triar clavar-me en política com a conseqüència de la meua formació acadèmica, o vaig triar la meua formació acadèmica arràn del meu ideari polític. El cas es que la meua experiencia me demostra que Compromís és qui millor ha defensat i defensarà una lluita ecologista, de defensa del nostre mediambient, d’un model ambiental, social i económicamente sostenible. Una defensa seriosa, ferma, coherent i amb arguments politics i tècnics. De fet, és habitual trovar-me en Compromís amb companys de feina o del món acadèmic relacionat amb les ciències ambientals.

Amb eixe bagatge vaig presentar-me en 2011. De fet, sense els nostres arguments tècnics, no haguerem pogut manpendre una lluita amb Puerto Ademuz-PuertoMediterraneo-IntuMediterrani. Sense el nostre treball des de 2012 no haguerem pogut fer front, i vencer a  la bèstia.

Però a més, tinc l’orgull de poder dir que, ara, estic encapçalant l’equip que va portar la transformació real a Paterna en 2016. L’equip de Compromís per Paterna ha sigut un exemple del que s’ha de fer i com s’han de fer les coses en l’Ajuntament. Encapçale des de 2015 un equip que ha tingut molt clar quins projectes necessitem: per garantir la transparència i honestedat del govern, per defensar el nostre comerç local, per conservar i protegir el nostre mediambient, per un urbanisme amb trellat, per la igualtat real i els drets de les dones, per la promoció dels drets de les persones a estimar a qui vullguen, per garantir la promoció del nostre patrimoni històric, l’estima a la nostra llengua i la lluita per la memòria i la dignitat dels afussellats pel franquisme a Paterna. Hem fet molt i molt bé.

He estat dos anys com a Primer Tinent d’Alcalde i responsable de l’Area d’Inclusió Social, la nostra principal prioritat. Durant quasi dos anys, hem treballat per seguir l’estela del Govern del Botànic: triplicant la plantilla, reduint els temps d’espera, situant a paterna al capdavant de les valoracions de dependència, dotant de treballadors socials allà on no hi havien. En definitiva, revifant un area castigadissima pels governs anteriors, per a millorar els serveis a les persones que mes ho necessiten.

I tot, impregnat del nostre carácter i complint el nostre objectiu de tindre una administració oberta a la ciutadania. Amb una gestió exemplar de la participació ciutadana, de la promocio del consens amb veïns per a desenvolupar projectes, una gestió centrada en l’empoderament de la gent per a participar en què fem i com ho fem. Sense Compromís no hi haurien pressupostos participatius, entre altres moltes coses.

Dit açò, me presente a primàries per a agraïr-vos la complicitat en allò que hem fet fins ara. Dins de les dificultats que hem patit, estic orgullós de lo que hem fet i de com, aquest equip, ha superat els entrebancs per arribar on estem.

Però principalment me presente per què sóc conscient que encara queda molt per fer. I a partir del 2019 estic segur que tindrem la possibilitat  d’encetar la transformació real d’aquest poble. Me presente segur del vostre compromís i complicitat per a continuar treballant juntes.

Me presente per encapçalar l’equip que garantirà que els avanços aconseguits pel Govern del Botànic es traslladen a la ciutadania de Paterna: als menors en risc d’exclusió, a les persones depenents, a les vivendes de la Coma, als professionals de l’Ajuntament, a qui es beneficie de la LLei de Serveis Socials,  de la Renda Valenciana d’Inclusió, per gaudir de qui els fot la Llei d’Horta, la nova LOTUP, el nou PORN del Turia…me presente per poder passejar per la Mola i dir que gràcies a Compromís està dins del Parc Natural del Turia…

Me presente per que no podem consentir que Paterna no es puje al tren del Botànic.

Jo ja estic dalt i ara vullc que vosaltres m’acompanyeu.


INSCRIU-TE AL CENS PER PODER VOTAR A JUANMA RAMON. Fes click ACÍ.